Farul Constanța Raluca Sârghe-Simes - „Am arătat că suntem o echipă mare. Vă dați seama cum am trăit eu meciul?“


 
  • După prima rundă din play-off, Farul Constanța ocupă locul doi în clasament, la nouă puncte în spatele liderului Politehnica Timișoara.
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța a început cu dreptul turneul play-off din Superligă, învingând în deplasare, scor 2-1, campioana Universitatea Cluj! Victoria e cu atât mai prețioasă cu cât a venit în minutele de prelungire, după ce gazdele au condus cu 1-0 până în minutul 70.  
 
Au marcat: Tabita Croitoru (70 - din penalty), Andreea Laiu (90+3), respectiv Nadejda Colesnicenco (13 - autogol). După prima rundă din play-off, Farul Constanța ocupă locul doi în clasament, la nouă puncte în spatele liderului Politehnica Timișoara. Ierarhia arată astfel: 1. Politehnica Timișoara - 38p, 2. Farul - 29p, 3. Universitatea Cluj - 26p, 4. Csikszereda Miercurea Ciuc - 24p. În a doua partidă din play-off, echipa de pe litoral joacă tot pe teren străin, sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 13.00, cu Csikszereda Miercurea Ciuc.  
 
„Dumnezeu m-a ajutat să fac trei schimbări foarte bune“
 
Raluca Sârghe-Simes, antrenoarea Farului, a subliniat importanța succesului cu Universitatea Cluj. „Sunt trei puncte foarte importante, câștigate pe terenul campioanei. Chiar dacă nu am avut evoluția pe care ne-o doream, e important că am învins. Echipele mari câștigă și când nu joacă bine. Și am arătat aceasta, că suntem o echipă mare. Vă dați seama cum am trăit eu meciul? Totul e bine însă când se termină cu bine. Am fost inspirată, Dumnezeu m-a ajutat să fac trei schimbări foarte bune, care au adus un plus de energie echipei. Au făcut diferența. Mă bucur tare mult. Dar am uitat acest meci și ne gândim la cel care urmează. Cum am spus și înaintea turneului play-off, vom lua meci cu meci. De primul am trecut cu brio și tratăm și a doua partidă cu seriozitate. Vom face o strategie și să sperăm că vom face un meci mai bun, așa cum ne caracterizează pe noi, și, la fel, să luăm cele trei puncte“, a spus Raluca Sârghe-Simes, la Farul TV.
 
„Nu ne vom culca pe o ureche“
 
Tabita CroitoruTabita Croitou a egalat, din penalty, în partida contra campioanei, și spune că nu a avut emoții de la punctul cu var. „A fost un meci foarte greu, intens, mai ales că am fost conduse pe tabelă. Am avut însă puterea să revenim și să câștigăm. La penalty-ul executat, nu am avut emoții, dar am rămas foarte surprinsă că doamna antrenoare a avut încredere în mine, ceea ce m-a bucurat. M-am simțit responsabilă la lovitura de la 11 m, iar faptul că am dat gol a fost tot ce a contat. Victoria ne-a dat o bucurie extraordinar de mare. Mai avem însă de câștigat și vom continua să ne antrenăm și să luptăm, pentru a câștiga campionatul, care e obiectivul nostru. Avem încredere în noi, conducerea ne ajută, știm foarte bine ce avem de făcut și ce trebuie să ascultăm. Nu ne vom culca pe o ureche având pentru că am câștigat meciul cu U Cluj“, a menționat Tabita Croitoru, potrivit sursei citate.
 
„Ne concentrăm pe fiecare meci“
 

Andreea Laiu„Este o victorie muncită, ne-am dorit să avem un parcurs cât mai bun în play-off. Fiecare meci e ca o finală pentru noi. Trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Am început cu dreptul. Mă bucur că am înscris, aducând cele trei puncte. A fost o luptă de ambele părți, iar, până la urmă, am ieșit învingătoare. Avem de recuperat nouă puncte față de prima poziție, de aceea ne concentrăm pe fiecare meci, încercând să le câștigăm pe toate“, a arătat cea care a adus victoria Farului, Andreea Laiu.
 
„O să luptăm până la fluierul final“

 
„Fiecare meci din play-off este pentru noi ca o finală și o tratăm ca atare. Ne dorim maximum de puncte și o să luptăm până la fluierul final, ca în meciul de sâmbătă, pentru a ne îndeplini obiectivul“, a menționat și Ioana Bortan.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie mare pe terenul campioanei României!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 548

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 620

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1107

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 356

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1049

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 674

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 440

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3156

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1855

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 677

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1362

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 871

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 792

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1488