Hipertensiunea arterială în timpul alăptării – Sprijinul este esențial!


 
  • Pentru mame alăptarea poate fi uneori obositoare. Medicii spun că la unele mame poate apărea hipertensiunea arterială în timpul alăptării, din cauza unor probleme ale inimii ce au apărut înainte de sarcină sau în perioada de graviditate. O cauză a hipertensiunii arteriale este restabilirea hormonală a organismului, ce se produce la femeie imediat după naștere. 
  • Dacă hipertensiunea arterială este cauzată de preeclampsie (proteine în exces în urină), atunci este necesar un control medical și un tratament adecvat. Dacă această problemă nu este tratată la timp, atunci ea poate fi periculoasă pentru sănătate, poate da complicații serioase sau chiar deces. 

Sprijinul în timpul alăptării este esențial!

Pentru a preveni hipertensiunea arterială, medicii recomandă câteva sfaturi: 
⦁ Evitarea stresului și a stărilor nervoase
⦁ Respectarea unei alimentații echilibrate
⦁ Renunțarea la cafea și ceai
⦁ Odihna în timpul zilei
⦁ Evitarea oboselii nervoase. 
Deși natura a înzestrat femeia cu capacitatea de a face față durerii din timpul nașterii, după acest eveniment fiziologia feminină necesită o atenție specială la sân, în perioada de alăptare. Femeia trebuie să fie foarte atentă și să evite multe probleme care pot să apară în timpul alăptării. 
Dintre acestea fac parte următoarele: 
⦁ Când hrănirea bebelușului este întârziată din anumite motive, este posibil ca fluxul de lapte să se intensifice; apoi când copilul este alăptat, se poate întâmpla ca laptele să curgă în cantitate mai mare decât poate el mânca; în acest caz sunt recomandate tampoanele sau inserțiile pentru sutien care protejează împotriva curgerii laptelui
⦁ Uneori apar inflamații la glandele mamare și se poate declanșa o boală neplăcută numită mastită. 
Fiecare proaspătă mămică ar trebui să poarte sutiene pentru alăptare care au cupe detașabile, nu irită pielea, își mențin forma, au proprietăți absorbante și ușurează considerabil procesul alăptării. 
Prin urmare, sânii nu trebuie să rămână fără sprijin, pentru că ei devin foarte sensibili după atâtea experiențe legate de sarcină și naștere. 

 
Fără îndoială, cu astfel de produse de maternitate, alăptarea este mai confortabilă și practică. Cele mai bune sutiene sunt acelea realizate din materiale naturale, elastice, care oferă un sprijin bun, au elemente de fixare convenabile și un preț accesibil. Contează foarte mult și aspectul acestor sutiene, să fie realizate din țesături frumoase și moi.
Sutienul se alege astfel încât să se potrivească excelent sânilor, bretelele trebuie să fie largi și cupele să susțină bine pieptul. În concluzie, produsul trebuie să fi confortabil și să aibă banda de sub piept lată și elastică.  
Rolul unui sutien este de a oferi sprijin sânilor la mama care alăptează.
Dacă nu se folosește un sutien corespunzător, atunci este posibil ca sânii să-și piardă rapid forma și chiar să apară vergeturi.
Astfel de probleme apar și în cazul sânilor mai mici, în perioada de alăptare. 
Altă problemă ce poate să apară la sâni, dacă nu se poartă sutiene de susținere, este lactostaza.
Asta înseamnă stagnarea laptelui în canalele glandelor mamare, respectiv blocarea acestora și apariția unor simptome destul de neplăcute, cum ar fi: durere în piept, umflarea și înroșirea sânilor. 

 
Succesul alăptării depinde de sprijinul și încurajarea mamei de către cei din familie. Soțul trebuie să fie devotat soției care a născut de curând, să o încurajeze și să o ajute să-și îndeplinească obiectivele de alăptare. Asta înseamnă să o ferească de stres, să o sfătuiască cu privire la copil, să îi reamintească faptul că se descurcă grozav. Sprijinul din familie este foarte important în perioada de alăptare, când femeia este deosebit de sensibilă. Soțul trebuie să dedice timp soției, să stea și el cu bebelușul, să-i schimbe scutecele ori de câte ori este nevoie, timp în care femeia să aibă un pic de timp să se odihnească. 
Mama are nevoie de odihnă, pentru că altfel oboseala și stresul îi pot afecta procesul de alăptare. Dacă alăptarea este întreruptă brusc din anumite motive, ea poate deveni dificilă din punct de vedere psihologic. Uneori poate apărea stagnarea laptelui și riscul de a suferi de procese inflamatorii, precum este mastita. Starea de sănătate a mamei devine un pic dificilă și asta poate stresa și copilul. 
În concluzie, mama are nevoie de o stare bună de spirit, de atenție și ajutor din partea familiei. Procesul de alăptare trebuie să aibă loc fără probleme, să fie relaxant și gradual și să ofere o stare de bine copilului. Pe măsură ce bebelușul se obișnuiește cu alăptarea, el va deveni mai relaxat și calm.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consumul excesiv de sare ar putea afecta celulele sistemului imunitar, arată un nou studiu

12 May 2021 2458

Bolile cardiovasculare, ameliorate cu uleiul din sâmburi de struguri

28 Apr 2021 2870

Să luptăm pentru o inimă sănătoasă! Hipertensiunea arterială la femei

20 Mar 2017 3120

Sănătate Remedii naturale pentru tratarea hipertensiunii arteriale

15 Jul 2016 2060

Sănătate Extractul de Mangosteen distruge celulele canceroase

04 Nov 2015 2151

Un ucigaș tăcut Cum ne afectează viața hipertensiunea arterială

05 Aug 2015 2239

Sănătate Alimente care scad tensiunea arterială

12 Jul 2015 1625

Sănătate Alimente care duc la scăderea tensiunii arteriale

19 Jun 2015 8276

Sănătate Prevenirea hipertensiunii arteriale

24 Apr 2015 1835

Sănătate Secara stimulează circulaţia

22 Apr 2015 2216

Sănătate Alimente care scad tensiunea arterială

11 Mar 2015 2049

Sănătate Beneficiile susanului pentru organism

16 Feb 2015 1676

Sănătate Secara şi medicina naturistă

09 Dec 2014 2764

Beneficiile arpacaşului asupra sănătăţii

03 Nov 2014 8814

Ce sunt trigliceridele?

15 Aug 2014 2389