Actualitate

Iată cum arată bicicletele din sistemul de bike-sharing din municipiul Constanţa! (galerie foto)

La finele lunii martie, Primăria Constanţa anunţa că în aproximativ o lună sistemul bike-sharing va fi operaţional. Bicicletele din acest sistem au fost amplasate recent în staţiile din municipiu, iar unele staţii încă sunt în curs de operaţionalizare.
 
390 de biciclete vor fi puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor în câteva săptămâni, anunţa Primăria Municipiului Constanţa, în martie.
 
Proiectul „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
 
Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la agenţiile SPIT din Constanţa un card de utilizator. Cu acest card va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de staţii amplasate în oraş, o bicicletă. Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07.00 . 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.
 
Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtun
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Mihai - Constanta

27 May, 2019 14:55

Sa inteleg ca nimeni nu vede ca acest proiect este sortit esecului de la inceput ? Suntem in 2019 si inca mai avem nevoie de un card nominal care apropo, trebuie sa stai la coada la SPIT pentru a putea fi ridicat si nu putea fi unul digital ci neaparat fizic. Also, bicicleta nu poate fi inchiriata mai mult de 2 ore, o alta limitare prosteasca. Hai sa va spun cum merg lucrurile in Miami sau alte orase in Europa de unde inchiriezi o bicicleta si sa-mi spuneti daca sistemul este mai simplue decate aceasta procedura alambicata a primariei Constanta: la Miami, introduci cardul tau VISA, Mastercard sau AMEX, alegi cate ore vrei sa inchiriezi bicicleta, scrii ID-ul bicicletei pe care vrei sa o inchiriezi (ID-ul bucicletei este lipit pe bicicleta din acea zona) si gata. Apesi Purchase si ghiciti, bicicleta este eliberata pentru X ore. Daca depasesti numarul de ore ia ghiciti ? Se incarca cardul tau VISA, Mastercard sau AMEX, deci degeaba o tii degeaba platesti asa te obliga sa returnezi bicicleta pentru a nu fi incarcat pe cardul tau. Inca o precizare, pe panourile digitale din parc a citit cineva termenii si conditiile, specifica ca trebuie sa faci un contract cu primaria pe 4 ani pentru acel card. Cine o fi venit cu ideea asta mizerabila, sper sa aiba un loc de dat cu capul. Cam atat despre noi si civilatia din afara.

Articole asemanatoare

Constanța Peste 27.000 de trasee au fost efectuate prin sistemul bike-sharing. Cum poți obține un card de utilizator

04 Sep 2019 486

O nouă stație de biciclete a fost vandalizată la Constanța

27 Jun 2019 1560

Zeci de persoane folosesc zilnic bicicletele gratuite puse la dispoziția constănțenilor de Primăria Municipiului Constanța

20 Jun 2019 1165

Sondaj de opinie Peste 50% dintre respondenţi consideră că sistemul bike-sharing este o alternativă de deplasare pentru constănţeni şi turişti

10 Jun 2019 718

Sondaj de opinie Poate deveni sistemul bike-sharing o alternativă de deplasare pentru constănţeni şi turişti în sezonul estival?

03 Jun 2019 1321

Câte carduri a emis SPIT pentru bicicletele lansate în sistemul bike-sharing la Constanţa

30 May 2019 3306

Constanţa. Cum poţi folosi o bicicletă din sistemul de bike-sharing

28 May 2019 1996

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

30 Mar 2019 1329

Bicicletele vor zace în staţii”! Viceprimarul Dumitru Babu nu crede că sistemul bike-sharing va fi asaltat de constănţeni

29 Mar 2019 1278

Anunţ de la Primăria Constanţa! Sistemul bike-sharing va fi operaţional în mai puţin de o lună

26 Mar 2019 1497

O societate din Braşov fără angajaţi declaraţi va asigura funcţionalitatea proiectului „Black Sea Bike“ din municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2019 1118

Primăria Constanţa a găsit ţapul ispăşitor Viceprimarul Babu - „Black Sea Bike”, bicicletele mult aşteptate de constănţeni nu funcţionează. Ministerul Comunicaţiilor întârzie avizul!

19 May 2018 3120

După o procedură anulată Primăria Constanţa vrea să reînvie sistemul de bike-sharing

11 Nov 2017 1143

Procedura pentru servicii de operare a sistemului de bike-sharing, anulată Constanţa, „pedalează“ abia anul viitor!

28 Sep 2017 1361

Primăria Constanţa a semnat un nou contract. Vizat este sistemul de bike-sharing. Firma câştigătoare a fost în atenţia DLAF şi DNA pentru o licitaţie de la Primăria Cluj (document)

20 Jul 2017 3594