Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

  • Mai e puțin și trece vara, iar primăria Constanța nu a finalizat documențația necesară pentru ca serviciul de bike-sharing, prin care constănțenii puteau să folosească gratuit biciclete, să redevină funcțional
  • Contractul pentru serviciul de bike-sharing a expirat în primăvară și de atunci, fără explicații din partea primăriei lui Chițac, nu se mai știe nimic
  • Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite
  • Proiectul pentru înfiinţarea unei piste pentru biciclete a fost  lansat încă din 2013 de Primăria Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic din Bulgaria
  • Proiectul prevedea implementarea reţelei de biciclete şi amplasarea de rastele automatizate de biciclete în punctele de interes turistic din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia
     
 
 
 
Mai e puțin și trece vara, iar primăria Constanța nu a finalizat documențația necesară pentru ca serviciul de bike-sharing, prin care constănțenii puteau să folosească gratuit biciclete, să redevină funcțional.
 
„Vorbim despre o investiție de 1,27 milioane de euro, din fonduri europene, de care primarul își bate joc. Pentru Chițac, care deja a pierdut finanțări de zeci de milioane de euro, această risipă nu reprezintă mare lucru.

Orașul este aproape blocat pentru circulația auto, sunt șantiere începute în același timp pe străzile principale și constănțenii pierd în trafic ore bune
 
Serviciul de utilizare gratuită a bicicletelelor era folositor nu doar celor care fac sport în mod regulat sau pentru plimbări pe faleză, ci și constănțenilor care puteau traversa mai ușor orașul.
 
Contractul pentru serviciul de bike-sharing a expirat în primăvară și de atunci, fără explicații din partea primăriei lui Chițac, nu se mai știe nimic. Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite.
 
În tot acest timp, primarul Chițac deschide și mai multe șantiere în Constanța, ridică stații de autobuze pe carosabil, schimbă sensurile de circulație pe bulevarde. Pe scurt, afundă orașul în haos.
 

Solicit Primăriei Constanța să facă public stadiul în care se află documentația pentru contractul de folosire gratuită a bicicletelor ”, susține președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.
 
Proiectul pentru înfiinţarea unei piste pentru biciclete a fost  lansat încă din 2013 de Primăria Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic din Bulgaria.

 
Beneficiarul finanţării nerambursabile a fost Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic, Bulgaria. 
 
Proiectul prevedea implementarea reţelei de biciclete şi amplasarea de rastele automatizate de biciclete în punctele de interes turistic din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.
 
Fiecare rastel are un centru de comandă de la care efectuează autentificarea automată a utilizatorilor şi alocarea unei biciclete (pe bază de cartelă de acces la sistem).
 
Au fost stabilite următoarele locuri de instalare a staţiilor: promenada de lângă Biserica Greacă; zona străzii Remus Opreanu, vizavi de Comandamentul Marinei; zona Poarta 1 - Scări Termele Romane; intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân şi Ştefan cel Mare; bulevardul Ferdinand - în faţa Mozaicului, lângă Parcul Arheologic; Sala Sportului - intrare parc; bulevardul Mamaia - intrare restaurant Capitol; zona parcului Tomis II - Victoria; bulevardul Tomis - bulevardul Al. Lăpuşneanu, zona ceas; City Parc Mall - aleea Heracleea; parc Tăbăcărie - intrare parc, zona CCINA; strada Cişmelei/strada Dispensarului; zona de acces Campus, în spatele restaurantului Portofino; în parc, vizavi de hotel Oxford; zona hotelului Perla; zona hotelului Meridian - hotel Doina; zona hotelului Ovidiu; zona Castel; zona hotelului laki; zona hotelului Central; zona restaurantului Dorna; bulevardul Mamaia - cap linie autobuz (zona Pescărie), pe trotuar; zona Delfinariu - complex comercial.
 
Cel mai probabil, în acest ritm, sistemul va fi funcţional abia anul viitor.
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 912

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3119

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 1787

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10011

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 3740

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2402

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1759

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5120

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 889

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1133

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2131

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5450

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4141

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1386

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8886