Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

  • Locuitorii din comuna Costinești dar și turiștii care ajung an de an în stațiune solicită de 6 ani realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN39 Mangalia-Constanța, cu drumul ce duce către stațiune
  • În numele acestora, reprezentanții Asociației pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor au trimis memorii către președintele României, premier, ministrul Transporturilor, președintele Consiliului Județean Constanța, prefectul județului Constanța și directorul general al CNAIR SA prin care le solicită explicații și termene concrete pentru amenajarea acestui sens giratoriu
  • De-a lungul anilor zeci de persoane și-au pierdut viața în această intersecție, iar altele au rămas mutilate pe viață din cauza accidentelor care se petrec în zonă
  • Contactat telefonic, primarul Dorin Dumitru Jeanu a precizat pentru ZIUA de Constanța că din informațiile sale, documentația pentru execuția giratoriului se află în licitație iar 13 septembrie 2023 ultima zi de primire a ofertelor de către DRDP
 
 


 
Urmare a reclamațiilor cetățenilor din comuna Costinești dar și ale turiștilor care ajung an de an în stațiune, reprezentanții Asociației pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor au trimis memorii către președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prefectul județului Constanța Silviu Coșa și Cristian Pistol, Director General al CNAIR SA.

Prin intermediul acestor memorii, li se cer explicații și termene concrete demnitarilor cu privire la promisiunile legate de realizarea unui sens giratoriu la intersecția DN39 Mangalia-Constanța, cu drumul ce duce către statiunea Costinești.

„De peste 6 ani de zile, se tot semnează protocoale, angajamente etc etc privind începerea unei banale manopere de efectuare a unui sens giratoriu.
Sunt localitați de care nu a auzit nimeni și au câte 2 sau 3 sensuri giratorii, iar stațiunea de interes national Costinești este invizibilă în ochii demnitarilor, în condițiile în care zeci de persoane și-au pierdut viața în această intersecție, iar altele au rămas mutilate pe viață, situație ce poate fi confirmată si de către Poliția Rutieră”, se arată în memoriul transmis de Asociația pentru Respectarea Drepturilor și consilierea Cetățenilor.

Răspunsurile autorităților vor fi public pe site-ul Asociatiei pentru nformarea cetătenilor din localitate, cât și a turiștilor, se mai arată în memorial adresat autorităților locale și centrale.Vă reamintim, în 2021, primarul comunei Dorin Dumitru Jeanu anunța semnarea unui protocol cu reprezentanții DRDP pentru construirea unui sens giratoriu în Costinești.

Documentul a fost eliberat pentru construire sens giratoriu la intrare în Comuna Costinești între drumul național DN 39 (E87) și drumul comunal DC6 (intrarea în Costinești).


Contactat telefonic, primarul Dorin Dumitru Jeanu a precizat pentru ZIUA de Constanța că din informațiile sale, documentația pentru execuția giratoriului se află în licitație iar 13 septembrie 2023 ultima zi de primire a ofertelor de către DRDP.

„Cu puțin noroc după finalizarea licitație într-o lună ar trebui să fie gata. Dacă nu măcar până la primăvară”, a menționat Jeanu.

Giratoriul urmează să fie amplasat pe DN 38 (E87) Km 26+940- zona Costinești.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Discuții oficiale pentru un nou sens giratoriu pe DN 39- Zona Costinești
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 921

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3125

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 1797

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10026

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 3754

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2415

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1762

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5128

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1142

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1312

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2140

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5455

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4149

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1391

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8893