Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

Cartierul Baba Novac - foto cu rol ilustrativ făcută în urmă cu doi ani, la momentul primei sesizări primite

„S-a verificat, în această perioadă, respectarea de către proprietari a autorizațiilor de construcții?“, „Câte sancțiuni au fost dispuse și care sunt acelea?“, dar și „De ce plătim taxe?“.
 
Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care Irina Popescu, o constănțeancă domiciliată în cartierul Baba Novac, le adresează Primăriei Municipiului Constanța, prin intermediul unei sesizări transmise cotidianului ZIUA de Constanța.
 
Nu este pentru prima dată când femeia alege să se adreseze municipalității prin intermediul cotidianului nostru, în urmă cu doi ani, aceasta semnalând, în mare, aceleași aspecte care, potrivit spuselor acesteia, nu s-ar fi rezolvat până în prezent.
 
Detalii despre prima sesizare pot fi accesate în articolul
 
Constănțeanul supărat. „Administrația Chițac nu a auzit de cartierul nostru. În acest ritm, Baba Novac, numai are nicio șansă" (GALERIE FOTO)
 
 „În continuare, se înregistrează aceeași situație: fără drumuri, fără trotuare, fără un plan urbanistic care să fie respectat. În continuare, se construiește după bunul plac, fără să se respecte un aliniament“, spune constănțeanca în noua sesizare, exemplificând cele spuse cu strada Prislop, din cartierul Baba Novav.
 
În continuare, redăm mesajul transmis ZIUA de Constanța, în forma în care ne-a fost transmisă:
 

„Buna dimineata!
In urma cu 2 ani m-am adresat reprezentantilor primariei municipiului Constanta, mass-media si am prezentat pe scurt dezastrul care exista in cartierul Baba Novac.
In continuare se inregistreaza aceeasi situatie: fara drumuri, fara trotuare, fara un plan urbanistic care sa fie respectat.

In continuare se construieste dupa bunul plac, fara sa se respecte un aliniament.In acest sens, va exemplific strada Prislop. Pe stada Prislop,, nr.6-10, antreprenorul s-a gandit ca daca tot nu exista trotuar, sa planteze brazi, iar gardul imobilului de la nr.12 este in diagonala. In dreptul acestui imobil s-a demarat construirea unui alt bloc(strada care nu este nici macar alee), s-a sapat groapa pentru fundatie, cu o adancime de cel putin trei metri si a fost abondonat santierul. Oricand se poate intampla un accident.
Pe str. Putnei, exista un depozit de mobila. In fata acestui depozit se depoziteaza saci de gunoaie in permanenta. In data de 13.11.2023 traficul de pe str. Xenopol, in jurul orei 18 a fost blocat aprox. 30 de minute din cauza unui tir care trebuia sa ajunga la acel depozit.
Pe str. Henopol exista o fabrica de paine.
Tot pe str. Xenopol au fost construite 2 blocuri in ultimul an.
Pe strada Putnei s-a construit un bloc fara locuri de parcare.
Pe str. Barbu Stefanescu Delavrancea este fabrica de inghetata Elion.
De pe str. Voievozilor pentru a ajunge pe str. Tulcei trebuie sa traversezi o portiune de 10m de drum pietrui, plini de gropi.
Accesul de pe strada Scheia, nr.1 spre pe strada Alexandru Steflea este blocat de un gard, montat de proprietarul imobilului de la nr.2(str. Scheia).
Exemplele ar putea continua,A u trecut 2 ani de cand am scris despre toata aceasta mizerie din cartier; in aceasta perioada nu s-a luat nicio masura de imbunatatire a conditiilor din acest cartier.
Va rog sa raspundeti punctual la urmatoarele:
1. S-a verificat in aceasta perioada, respectarea de catre proprietari a autorizatiilor de constructii?
2. Cate sanctiuni au fost dispuse si care sunt acestea?
3. S-a anuntat ISC cu privire la nerespectarea autorizatiilor de construire?
4. Intr-un cartier cu strazi de max. 5 m unde accesul este cu sens unic de ce emiteti autorizatii de construire blocuri?
5. Intr-un cartier de casa, cu strazi de dimensiunea unor alei, in ce temei emiteti autorizatii de functionare pentru aceste societati?
6. In calitate de autoritate publica cum va indepliniti atributiile cu privire la respectarea PUG si PUZ existent?(strazi, trotuare, spatii verzi etc?
7. De ce platim taxe?“
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constănțeanul supărat. „Administrația Chițac nu a auzit de cartierul nostru. În acest ritm, Baba Novac, numai are nicio șansă" (GALERIE FOTO)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 901

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3034

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3546

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2601

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10501

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4611

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2840

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2049

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5455

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1162

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1487

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1651

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2359

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5776

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4518