Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!


După teii de pe bulevardul Ferdinand și arțarii din stațiunea Mamaia, astăzi a venit rândul duzilor de pe bulevardul Tomis. Constănțenii care luciesc în zonă au reacționat imediat în mediul online.

„Cu ce deranjau oare duzii care au fost tăiați în această dimineață? Chiar transformăm Constanța intr-un oras al betoanelor? , întreabă o constănțeancă supărată, după ce echipele firmei care desfășoară lucrări de toaletare și întreținere spații verzi pentru Primăria Constanța au tăiat copacii din centrul orașului, de pe bulevardul Tomis.
Cei 5 duzi tăiați aveau o vechime de 40 de ani, susțin reprezentanții municipalității, acesta fiind și motivul tăierii acestora.

Surse din cadrul Primăriei Constanța ne-au declarat însă că în ședința săptămânală cu directorii din Primăria Constanța, edilul Vergil Chițac a cerut să fie tăiați toți duzii din oraș. Primarul a cerut ca de această dată se fie aluate avize de la Mediu, pentru a preîntâmpina un control din partea Gărzii de Mediu Constanța.O altă constănțeancă este de părare că în ciuda faptului că duzii aveau o vârsta, tocmai acest lucru le dădea o valoare în sine care nu poate fi echivalată. „Deranjul cu dudele este temporar şi ar trebui să se mature zilnic ca doar e bulevard. Ar fi fost un lucru pozitiv pentru diversitate, că erau hrană pentru păsările din oraș. E preferabil să fie de folos pe mai multe planuri, nu doar estetic, decât să ne dorim un mediu steril. Putem să spunem că fac mizerie și când le cad frunzele. Aveau valoare pentru că faceau parte din peisaj de mulți ani iar tăierea unui copac matur este o pierdere foarte mare", susține femeia.


sursă foto: Diana Dinu/Facebook

PRECIZĂRI


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

Garda de Mediu Constanța a cerut sistarea tăierilor copacilor de pe bulevardul Ferdinand din Constanța

UPDATE - Tăierile au fost sistate de Garda de Mediu. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 912

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3119

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 1787

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10010

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 3740

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2402

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1759

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5119

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 889

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1133

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1306

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5449

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4140

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1386

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8885