Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

  • După tăierile copacilor de pe bulevardul Ferdinand din Constanța care le-au adus amendă și dispunerea sistării operațiunii după verificările Gărzii de Mediu, municipalitatea atacă acum stațiunea Mamaia
  • Constănțenii s-au sesizat cu privire la tăierea unor copaci din Piațeta Cazino
  • Biroul de presă al municipalității a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei cinci arțari tăiați ar fi fost uscați
  • Starea arborilor ar fi fost evaluată de inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Spații Verzi - Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța
 

 
După tăierile copacilor de pe bulevardul Ferdinand din Constanța care le-au adus amendă și dispunerea sistării operațiunii după verificările Gărzii de Mediu, municipalitatea atacă acum stațiunea Mamaia.

Constănțenii s-au sesizat cu privire la tăierea unor copaci din Piațeta Cazino, despre care susțin că erau perfect sănătoși.Oamenii sunt scandalizați, mai cu seamă că atât municipiul cât și stațiunea suferă la capitolul spații verzi iar stâlpii de iluminat public din Mamaia vopsiți în verde nu compensează în niciun fel măcelărirea arborilor. Garda de Mediu a fost sesizată și în acest caz.Arțarul este un arbore rezistent, cu lemnul alb și tare, are flori de culoare galben verzuie, grupate în inflorescențe care se deschid în aprilie-mai înaintea apariției frunzelor.Arțarul este iubitor de climat călduros dar rezistent la geruri. Crește și se dezvoltă bine pe soluri uscate, dar fertile cu conținut mare de calciu. Rezistă bine și la semiumbră. Crește până la 30 de metri. Este rezistent la fum și praf, motiv pentru care se folosește de-a lungul șoselelor și autostrăzilor, în perdele de protecție.

Biroul de presă al municipalității a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei cinci arțari tăiați ar fi fost uscați.

Starea arborilor ar fi fost evaluată de inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Spații Verzi - Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța.


Biroul de presă a adăugat că operațiunile de tăiere au fost solicitate de municipalitate și executate de firma care se ocupă de toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi aflată sub contract cu Primăria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Garda de Mediu Constanța a cerut sistarea tăierilor copacilor de pe bulevardul Ferdinand din Constanța

UPDATE - Tăierile au fost sistate de Garda de Mediu. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 912

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3119

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 1787

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10011

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 3740

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2402

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1759

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5120

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 889

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1133

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1306

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2131

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5450

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4141

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1386