IGSU. Încă o zi în care a fost activat Planul Roșu de Intervenție!


Ieri, 26.04.2023, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.404 situații de urgență, cele mai numeroase fiind înregistrate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Prahova, Mureș, Cluj, Dolj, Constanța și Arad.

 La nivel național, 1.151 de misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 1.237 de persoane aflate în dificultate fiind asistate medical., transmite IGSU. 

Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 39 incendii înregistrate la nivel național. 

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 206 misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 62 persoane aflate în dificultate.

Potrivit sursei citate, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 8 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

-O intervenție, care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor salvatori sibieni, a avut loc ieri, pe raza localității Bradu, când au fost solicitați să intervină pentru pentru gestionarea urmărilor impactului dintre două autocare în care se aflau 93 de persoane. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului. După evaluarea medicală și acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, 34 de persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

În perioda de referință, la nivel național, au fost transmise 15 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel : 2 mesaje privind manifestarea fenomenelor hidrologice periculoase în județul Timiș și 13 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Buzău (2), Harghita (2) și Mureș (8)., a mai punctat sursa citată. 


Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 213 pompieri salvatori și 154 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

De asemenea, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 20242

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 953

Planul Roșu de Intervenție activat de două ori în județul Constanța pentru evenimente rutiere asemănătoare (GALERIE FOTO)

23 Feb 2024 1806

UPDATE A fost activat Planul Roșu de Intervenție Accident rutier produs între un autotren și un autobuz, în județul Timiș (FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 1184

A fost activat planul Roșu de Intervenție Accident rutier grav pe DN 2, Buzău-București. Șapte copii implicați în incident (FOTO)

19 Jan 2024 1272

Planul Roșu de Intervenție activat în județul Sălaj! Două microbuze implicate într-un accident rutier! Mai mulți cetățeni ucraineni, implicați

17 Jan 2024 677

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat Zeci de turiști blocați în telescaun pe Pârtia Prislop

13 Jan 2024 924

A fost activat Planul roșu de intervenție Accident de amploare pe DN 11, județul Covasna. Un copil de trei ani și alte trei persoane au fost rănite

07 Jan 2024 905

Centrul Infotrafic Circulație blocată, pe DN 14 Mediaș-Sighișoara, din cauza unui accident. A fost activat planul roșu de intervenție

26 Dec 2023 1033

A fost activat Planul Roșu de Intervenție pe DN 1A UPDATE. Accident rutier cu victime între două mașini și un microbuz de transport persoane!

08 Dec 2023 1632

UPDATE Accident rutier în care a fost implicat un autobuz în județul Vaslui. A fost activat Planul Roșu de intervenție (FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 1336

Un autocar s-a răsturnat în județul Ialomița. A fost activat Planul Roșu de intervenție (FOTO)

26 Nov 2023 1122

UPDATE Accident rutier grav, la Sibiu, cu șase autovehicule implicate. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. (FOTO)

10 Nov 2023 995

UPDATE IGSU Accident rutier, cu un microbuz, în Argeș. A fost activat Planul Roșu de Intervenție !

31 Oct 2023 1129

UPDATE Accident rutier în județul Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție (FOTO+VIDEO)

22 Sep 2023 1270