Înotătorul David Popovici și antrenorul său, decorați de Iohannis pentru performanțele tânărului sportiv (VIDEO)

Imagine de la eveniment, foto: Administrația Prezidențială Sportivul David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu sunt decorați de președintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a conferit înotătorului David Popovici Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu - Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în urma rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie).


"David Popovici şi Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanţe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulţi tineri sportivi cu potenţial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive şi al planurilor concrete de acţiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esenţial din partea statului.


Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiţii şi de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autorităţile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educaţie, disciplină, pasiune, talent, fair play, despre o societate care se dezvoltă armonios şi sănătos.


Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde", a spus Iohannis

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decret de decorare, semnat de Klaus Iohannis. Pe cine a decorat și de ce

26 Sep 2022 433

Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

24 Sep 2022 450

Klaus Iohannis „Efectuarea de studii privind decuplarea preţurilor la electricitate de cele la gaz ar fi utilă”

21 Sep 2022 435

Preşedintele Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

19 Sep 2022 460

Decrete de pensionare a unor magistrați, semnate de președintele Iohannis

15 Sep 2022 547

Decrete semnate, azi, de președintele României

14 Sep 2022 513

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 461

Președintele Klaus Iohannis va participa a funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 471

Decret de decorare semnat de președintele României, Klaus Iohannis. Pe cine a decorat și de ce

12 Sep 2022 572

Președintele Klaus Iohannis „Avram Iancu, conducătorul Revoluției din anul 1848 din Transilvania, a fost un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său“

11 Sep 2022 452

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 520

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1245

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe pentru decesul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

09 Sep 2022 584

Un raport privind schimbările climatice și soluțiile pentru România, lansat în dezbatere publică la Cotroceni

08 Sep 2022 451

Klaus Iohannis „Nu putem ști când acest război neprovocat se va încheia“

08 Sep 2022 588