Intervenție online e premierului Ciolacu la Summit-ul internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială






 
  • Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o intervenție în format online la Summit-ul internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială, prilej cu care a subliniat rolul esențial al României în facilitarea exporturilor de cereale ucrainene prin intermediul coridoarelor de solidaritate create la nivelul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al guvernului.
 
De asemenea, a reafirmat solidaritatea României față de Ucraina și a transmis felicitări omologului său ucrainean, Denys Shmyhal, pentru nivelul de cooperare excelent orientat spre extinderea conexiunilor terestre, feroviare, fluviale și maritime dintre cele două țări.
 

„România și-a asumat un rol de maximă importanță în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către piețele internaționale, astfel încât mai mult de 60% din totalul acestor exporturi au fost realizate prin coridoarele de transport din țara noastră. În perioada următoare este vizată o creștere a capacității de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaționali și ai Uniunii Europene”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

 
Șeful Executivului român a condamnat în termenii cei mai fermi atacurile ilegale și nejustificate ale Rusiei în Ucraina, care constituie crime de război. De asemenea, a condamnat bombardamentele rusești din Ucraina în proximitatea frontierei cu România, care afectează infrastructura necesară transportului de cereale pe piețele internaționale.
 
Ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, Summit-ul internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială marchează importanța programului umanitar ”Cereale din Ucraina”, inițiat în 2022 de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski.
 
Au participat, fizic sau online, la acest summit aproape 30 de înalți demnitari, șefi de state, de guverne și miniștri de externe din țări europene, SUA, Japonia, Republica Coreea, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene, Secretarul General ONU, Antonio Guterres, precum și Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Jasem Mohamed Al-Budaiwi, pentru a acorda sprijin nemijlocit securității alimentare la nivel mondial, prin asigurarea exporturilor de cereale din Ucraina către piețele internaționale și în special către țările cele mai vulnerabile.
 
 
Citește și

Premierul Ciolacu a primit astăzi delegația șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și Grupului statelor arabe.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 923

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat noul port turistic din Jurilovca (VIDEO)

10 Feb 2024 882

Premierul Marcel Ciolacu „2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depăşim“ (VIDEO)

31 Dec 2023 793

Retrospectivă 2023 Momentele politice importante ale anului pe plan local și național

22 Dec 2023 1090

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 901

Premierul Marcel Ciolacu „Transformarea economiei României într-una verde și digitală este un proces pe termen lung”

19 Oct 2023 874

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1165

Victor Ponta este noul consilier al premierului. Prima reacție după numire

18 Aug 2023 1504

UPDATE Protest al USR Constanța față de decizia președintelui de a îl numi în funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2023 1343

Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat să îşi depună demisia luni!

12 Jun 2023 931

Legea prin care este întărită căpușarea companiilor de stat, atacată la Curtea Constituțională

12 May 2023 1033

Premierul Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală. „Cu certitudine vor fi modificări, inclusiv la actualii membri ai Cabinetului “

08 May 2023 889

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei

27 Sep 2022 1157

Marcel Ciolacu - „Sunt profund şocat de vestea asasinării fostului prim-ministru al Japoniei Abe Shinzo“

08 Jul 2022 1311

Marcel Ciolacu Pachetul de măsuri "Sprijin pentru România", în valoare de 17,3 miliarde de lei, va fi prezentat luni

09 Apr 2022 2521