Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei

Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, în contextul participării la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, premierul român a apreciat colaborarea bilaterală și convergența agendei la nivelul Uniunii Europene asupra dosarelor specifice sprijinirii rezistenței europene. În acest context, șeful Executivului a menționat că România face toate demersurile în coordonarea cu Uniunea Europeană pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. De asemenea, premierul a subliniat importanța extinderii Spațiului Schengen prin aderarea României, care acționează ca un membru de facto al Spațiului. 

Totodată, premierul a punctat necesitatea unei soluții durabile pentru soluționarea crizei energetice la nivelul UE. În context, s-a referit la rolul energiei regenerabile și a menționat deschiderea României de a beneficia de expertiza Danemarcei în ceea ce privește diversificarea surselor de energie și producerea din surse regenerabile.

Părțile au confirmat și continuarea sprijinului multidimensional pentru Ucraina și pentru cetățenii acesteia, refugiați în state membre ale Uniunii Europene.

Un punct important al discuțiilor a vizat cooperarea la nivelul NATO pentru întărirea securității regionale și consolidarea posturii de descurajare si apărare a Alianței pe Flancul Estic.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei „Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni”

28 Nov 2022 395

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor

25 Nov 2022 423

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după publicarea raportului referitor la implementarea de către România a acquis-ului Schengen

23 Nov 2022 695

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă „Am primit cu satisfacție raportul privind România din cadrul MCV, prezentat de Comisia Europeană“

23 Nov 2022 458

Prima ședință comună a Guvernelor României și Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana

22 Nov 2022 505

Guvernul s-a înțeles! Cu cât ar urma să crească pensiile de la 1 ianuarie 2023

22 Nov 2022 1224

Premierul Nicolae Ciucă „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare“

19 Nov 2022 579

Nicolae Ciucă „Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile şi să facem parte din Schengen“

16 Nov 2022 506

Premierul Nicolae Ciucă „Mâine vom avea o întâlnire tripartită la Guvern pentru a discuta mărirea salariului minim“ (VIDEO)

15 Nov 2022 564

Premierul Nicolae Ciucă Consumatorii casnici care consumă peste 255 Kwh vor beneficia de preţul de 1,3 lei (VIDEO)

11 Nov 2022 782

UPDATE. Nicolae Ciucă Hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi, adoptate de Guvern (VIDEO)

09 Nov 2022 613

Premierul Nicolae Ciucă „Avem nevoie de hidrocentrale, sunt bani ai României care au fost investiţi“

03 Nov 2022 868

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre plafonarea preţului la lemnele de foc (VIDEO)

02 Nov 2022 506

Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanțe după tragedia de la Seul Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul sud-coreean

30 Oct 2022 603

Nicolae Ciucă Securitatea alimentară şi cea energetică sunt prioritare în perioada viitoare (VIDEO)

30 Oct 2022 568