Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

Sursa foto: Facebook
 
  • O societate civilizată şi care prosperă este aceea în care fiecare femeie are posibilitatea să îşi urmeze visurile şi obiectivele, afirmă preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis vineri de Ziua Femeii.
     
O societate civilizată şi care prosperă este aceea în care fiecare femeie are posibilitatea să îşi urmeze visurile şi obiectivele, afirmă preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis vineri de Ziua Femeii, transmite Agerpres.
 

„Astăzi este despre doamnele şi domnişoarele din vieţile noastre, cele cărora le datorăm recunoştinţă şi respect. O societate civilizată şi care prosperă este aceea în care fiecare femeie are posibilitatea să îşi urmeze visurile şi obiectivele, într-un mediu echitabil, just şi incluziv. Iar datoria noastră este să le asigurăm acest mediu. Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de şanse, care combat discriminarea şi violenţa împotriva femeilor", a scris liderul liberalilor pe pagina sa de Facebook.


Nicolae Ciucă le mulţumeşte femeilor "pentru curajul, grija şi determinarea" cu care acestea îşi asumă rolurile din familie, de la locul de muncă şi din comunitate.

Ziua Internaţională a Femeii, marcată în fiecare an pe data de 8 martie, este sărbătorită în multe ţări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ţine cont de deosebiri, fie că sunt naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

În anul 2024, Ziua Internaţională a Femeii este celebrată sub genericul "Investeşte în femei: accelerează progresul". 



Citește și:
Nicolae Ciucă: „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diane Vancea, realeasă președinte al Senatului Universității „Ovidius“ din Constanţa. Iată cine sunt cei doi vicepreședinți

29 Feb 2024 924

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1210

Azi, au loc alegeri la Universitatea Maritimă din Constanța pentru președintele Senatului. Printre candidati, profesorul Cornel Panait

19 Feb 2024 818

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 707

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 783

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale“

24 Jan 2024 711

Ciucă Apărarea drepturilor omului rămâne un ţel al lumii libere

10 Dec 2023 719

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă despre Schengen O eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice

10 Dec 2023 629

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

25 Oct 2023 944

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă „Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări la un an după căderea Zidului Berlinului”

02 Oct 2023 856

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 894

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Republici Moldova, maia Sandu

06 Sep 2023 821

Nicolae Ciucă „La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali!”

15 Aug 2023 779

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României”

10 Aug 2023 818

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

08 Aug 2023 893