Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

foto: facebook.com
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Armatei României

Ciucă a punctat ăn cadrul discursului susținut că, în contextul actual de securitate, ţara noastră trebuie să fie pregătită să facă faţă oricăror provocări, alături de partenerii din Uniunea Europeană şi Alianţa Nord Atlantică, şi să nu permită "mişcărilor retrograde şi extremiste" să distrugă modul de viaţă european..
 

"Ziua de astăzi este una solemnă şi plină de emoţie pentru întreaga societate. Cinstim Ziua Armatei României într-un context politic şi de securitate tulburător prin semnificaţia şi complexitatea conflictelor armate deschise din Ucraina şi Orientul Mijlociu. Acest context ne arată că trebuie să fim pregătiţi să facem faţă oricăror provocări de securitate, atât la nivel regional, cât şi la nivel internaţional, alături de partenerii noştri din Uniunea Europeană şi Alianţa Nord Atlantică, pentru protejarea şi perpetuarea valorilor democratice.

Actuala situaţie de securitate ne îndeamnă să preţuim trecutul nostru, sacrificiul ostaşilor români, dar prioritatea noastră rămâne să ne protejăm prezentul şi să construim România de mâine. Avem datoria să nu permitem niciunor mişcări retrograde şi extremiste să distrugă modul nostru de viaţă european şi occidental pe care l-am construit cu greu în ultimii 30 de ani", a declarat Ciucă, la ceremonia de la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

 

"Armata este una din instituţiile fundamentale ale statului român care se bucură de un nivel ridicat de încredere şi respect din partea populaţiei. Să avem grijă, deci, ca tradiţiile noastre, de identitatea noastră naţională pe care trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm într-un spaţiu european, al pluralismului şi a libertăţii sub protecţia Alianţei Nord Atlantice. România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea Armatei României. Ţara noastră este apreciată în cadrul NATO şi datorită eforturilor camarazilor noştri care au îndeplinit misiuni în Bosnia Herţegovina, în Kosovo, Afganistan sau în alte teatre de operaţie", a adăugat Ciucă. 


Citește și:

Ceremonial militar și religios de Ziua Armatei Române, la Tulcea (FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

24 Jan 2024 528

UPDATE Au fost semnate primele nouă contracte de finanțare din Programul Naţional „Anghel Saligny“

26 Aug 2022 1450

Legile Justiției au fost adoptate de Guvern

24 Aug 2022 1033

Marcel Ciolacu - „Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere“

22 Aug 2022 1054

Premierul Nicolae Ciucă consideră că aderarea României la spaţiul Schengen este o proritate

01 Jun 2022 1439

Nicolae Ciucă „Perioada de pandemie a schimbat radical percepția românilor față de sănătate”

07 Apr 2022 1360

Nicolae Ciucă participă la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est

27 Mar 2022 1146

Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații

26 Mar 2022 1283

Ciucă a discutat cu reprezentanți ai companiilor de producere a energiei. Ce decizii s-au luat

08 Mar 2022 1094

Guvernul României Ședinţă a task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina

27 Feb 2022 3078

Nicolae Ciucă România poate primi un număr mare de refugiaţi din Ucraina

21 Feb 2022 1717

Nicolae-Ionel Ciucă, discuție cu ambasadorul Italiei la București. Care este valoarea schimburilor comerciale între cele două țări

16 Feb 2022 2571

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, întâlnire cu responsabili din domeniul energiei

15 Feb 2022 1243

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului (VIDEO)

25 Jan 2022 1366

Premierul Nicoale Ciucă, întrevedere cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor. Operaționalizarea PNRR, subiect de discuție

14 Jan 2022 1263