Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

Sursă: Facebook/ Nicolae Ciucă
  • Ciucă a postat pe facebook un mesaj cu acest prilej.


Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului, a participat, astăzi, 11 septembrie 2023, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. Ciucă a postat pe facebook un mesaj cu acest prilej:

„Astăzi, la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, am văzut un frumos proiect de învățământ dual care mă face încrezător în viitorul educațional al României. Cu o istorie de 10 ani și peste 15.000 de absolvenți, inclusiv în învățământul profesional clasic, în întreg județul Alba, acest proiect - care îmbină teoria cu practica și tradiția cu inovația - arată că, atunci când autoritățile locale și mediul de afaceri își unesc forțele, rezultatul final poate fi excepțional.

În această dimineață, am vizitat și centrul de practică al firmei Bosch, unde mi-a fost prezentat întregul proces al programului de pregătire în sistem dual profesional. Aici, elevii învață nu doar meserie, ci și despre libertatea de a-și alege propriul drum în viață, la final putând să opteze dacă își continuă studiile sau merg în câmpul muncii. Felicit pentru acest proiect cadrele didactice, compania Bosch, dar și autoritățile locale liberale: primar, președinte de CJ, care au înțeles importanța promovării învățământului dual.

I-am încurajat pe elevi să valorifice această oportunitate și să acumuleze cât mai multe cunoștințe, abilități și experiențe, pentru că România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie.

De asemenea, cadrele didactice merită tot respectul nostru pentru truda și rolul esențial în formarea noilor generații. Urez mult succes în noul an școlar tuturor elevilor și profesorilor din întreaga țară! Vă doresc să fiți tot mai buni în ceea ce faceți!“,  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă Nu se va umbla la voucherele pentru bugetari

08 Dec 2023 544

Nicolae Ciucă „Să nu uităm nicio clipă că deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României“ (VIDEO)

04 Dec 2023 413

Nicolae Ciucă, de Ziua Națională „Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări”

01 Dec 2023 418

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, la șantierul noului pod de pe DN 73 Un proiect „care începe și se termină la timp”

18 Nov 2023 533

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale. „Nu pot să le cer ceva colegilor si eu să mă dau la o parte” (VIDEO)

17 Nov 2023 499

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „PNL este partidul care menține stabilitatea României“

11 Nov 2023 488

Nicolae Ciucă Republica Moldova şi Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european

08 Nov 2023 454

Președintele Senatului „Se continuă toate eforturile pentru ca toți românii aflați încă în Fâșia Gaza să ajungă, în siguranță, în țară“

08 Nov 2023 423

Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment despre plățile cash

07 Nov 2023 667

Nicolae Ciucă Reziliența unei țări nu stă doar în posibilitatea de a face față amenințărilor de securitate

06 Nov 2023 467

România primește rating-uri pozitive de la Moody's pentru datoriile pe termen lung și scurt

04 Nov 2023 533

​​Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă În funcţie de efectul pe care măsurile fiscale îl produc, se va discuta în coaliţie şi se va lua o decizie

03 Nov 2023 497

Nicolae Ciucă va sprijini ideea de a crea o capelă în Parlament

31 Oct 2023 547

Nicolae Ciucă a vorbit despre durerea din Israel după întâlnirea cu soția românului răpit de Hamas

30 Oct 2023 675

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

25 Oct 2023 697