Întrevedere a prim-ministrului Marcel Ciolacu cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Ce subiecte au fost analizate

  • Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, 21 august 2023, o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, cu prilejul vizitei pe care o efectuează la Atena cu ocazia unei reuniuni a șefilor de stat și de guverne din Sud-Estul Europei, inclusiv Balcanii de Vest.
 
Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, 21 august 2023, o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, cu prilejul vizitei pe care o efectuează la Atena cu ocazia unei reuniuni a șefilor de stat și de guverne din Sud-Estul Europei, inclusiv Balcanii de Vest, transmite un comunicat de presă din partea Guvernului României.
 
Discuțiile au vizat extinderea cooperării bilaterale și regionale dintre cele două state, creșterea schimburilor economice și impulsionarea cooperării în domenii sectoriale cheie, precum sectorul energetic. Cei doi prim-miniștri au discutat despre noile investiții grecești în România în domeniul energiei, participarea companiilor elene la proiectele de infrastructură din țara noastră, dar și despre prezența întreprinderilor românești pe piața din Grecia.
 
Un aspect important atins în cadrul întrevederii a fost extinderea Spațiului Schengen. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a explicat rațiunile strategice pentru o decizie favorabilă României și a mulțumit părții elene pentru sprijinul constant oferit.
De asemenea, prim-ministrul român a reiterat sprijinul României pentru avansarea procesului de extindere, atât în regiunea Balcanilor de Vest, cât și în vecinătatea estică a UE, pe baza meritelor proprii ale candidaților în îndeplinirea criteriilor necesare. Astfel, a accentuat susținerea pe care România a acordat-o și va continua să o acorde parcursului european al Ucrainei şi al Republicii Moldova și, implicit, obiectivului deschiderii negocierilor de aderare cu ambele state, cât mai curând posibil.
 
Cei doi demnitari au avut și un schimb de opinii pe tema situației de securitate în plan regional. Au fost prezentate măsurile luate de autoritățile române pentru a face față provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova și Ucrainei, dar și sprijinul de care are nevoie România, la nivel european, ca stat aflat în prima linie.
 
Premierul român se află la Atena la invitația omologului său grec pentru a lua parte la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest la care vor participa președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ședință de Guvern, vineri. În discuție, un proiect despre Murfatlar, județul Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Dobrogea Proiect de modernizare pentru Sediul Detașamentului de Pompieri Constanța-Port și Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, în dezbatere (GALERIE FOTO)

14 May 2024 279

Guvernul României, în ședință mâine, 14 mai 2024. Lista proiectelor de acte normative (DOCUMENTE)

13 May 2024 547

„Respect pentru muncă și cei care muncesc“ Protest de amploare în fața Guvernului României (GALERIE FOTO)

13 May 2024 472

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 391

Ședință de Guvern astăzi. Unul din proiecte se referă la ISU Delta Tulcea (DOCUMENTE)

09 May 2024 408

Premierul României, Marcel Ciolacu „Activitatea de jurnalist, cu toate valențele sale, are în sine și un rol de formator al societății”

03 May 2024 310

Guvernul Românieiactele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 30 aprilie 2024

01 May 2024 394

Pas important pentru construcția noului stadion din Constanța. Guvernul României a aprobat memorandumul de finanțare

30 Apr 2024 889

Guvernul României Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 25 aprilie 2024

25 Apr 2024 375

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 297

Guvernul a aprobat calendarul acţiunilor din perioada electorală pentru alegerile din 9 iunie

22 Apr 2024 579

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 345

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 487

Guvernul României”Sănătatea sistemului medical, la intersecția proiectelor strategice ale României, în perioada 2024-2025”

09 Apr 2024 338

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 631