IPS Teodosie, despre înregistrările apărute în mediul online „Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituțională între IPS Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public“


În legătură cu înregistrările apărute în spaţiul public în care, în aparenţă, ar exista un dialog între fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului şi o altă persoană necunoscută, Înaltpreasfinţitul Teodosie a făcut precizări. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Arhiepiscopia Tomisului:

În legătură cu înregistrările apărute în spaţiul public în care, în aparenţă, ar exista un dialog între fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului şi o altă persoană necunoscută, Înaltpreasfinţitul Teodosie face următoarea precizare:

Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituțională între Înaltpreasfinţitul Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public. Fără a face publice date care pot influența ancheta internă în desfășurare, putem afirma totuși că, fără știrea conducerii Arhiepiscopiei Tomisului, interlocutoarea fostului purtător de cuvânt din înregistrările apărute în spațiul public, a exercitat, cel mai probabil din inițiativă proprie, o formă de voluntariat, ajutând, ocazional, la Radio Dobrogea pe probleme tehnice de IT şi promovarea activităţilor Arhiepiscopiei.

De asemenea, apreciem că, având în vedere că serviciile acesteia nu au mai fost solicitate, s-a încercat o decredibilizare a Înaltpreasfinţitului Teodosie şi a Arhiepiscopiei prin prezentarea unor înregistrări trunchiate şi posibil şi modificate, activitate generată în scop de răzbunare pentru faptul ca nu i-au mai fost solicitate serviciile.

Facem această precizare bazându-ne pe faptul că înregistrările trunchiate au fost făcute după întreruperea relaţiilor dintre fostul purtător de cuvânt și colaboratoarea sa.

În legătură cu numele doamnei Consul Aneta Badiu, se cunoaşte faptul că Arhiepiscopia Tomisului organizează periodic călătorii ecumenice în Israel. Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, cât şi pelerinii aflaţi în Ţara Sfântă, în decursul timpului, au fost primiţi ocazional şi de către reprezentanţi ai  României în Israel, relaţiile create fiind exclusiv protocolare.

Astfel, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu intervenirea altor persoane în desfăşurarea normală a chestiunilor administrative din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acestea sunt respinse categoric de către Înaltpreasfinţitul Teodosie. 

Buna organizare a Arhiepiscopiei Tomisului este prerogativa directă a Înaltpreafinţitului Teodosie şi toate deciziile administrative sunt luate după analizarea personală şi concretă a acestora, a precizat Avocatul Cuculis. 




Arhiepiscopia a transmis un al comunicat referitor la afirmațiile lui Adrian Papahagi, exprimate pe pagina sa de Facebook, și precizările avocatului Cuculis, avocatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe marginea înregistrările apărute în presă.

Vă prezentăm în continmuare comunicatul de presă integral: 

În contextul tulburărilor generate de afirmațiile domnului Adrian Papahagi, exprimate pe pagina sa de Facebook și preluate de publicația Dobrogea Live, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

Regretăm violența discursivă a domnului Adrian Papahagi, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, proferată în mai multe rânduri la adresa Arhiepiscopului Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

În ceea ce privește psihoza creată în jurul „clarvăzătoarei” de la Tomis (o ficțiune născută pe marginea unei discuții cu caracter privat, înregistrate și prelucrate ilegal), Arhiepiscopia Tomisului consideră cel puțin hilar faptul că un cercetător de talia profesorului Adrian Papahagi nu a avut, îndeajuns, tăria morală și spiritul critic de a-i rezista.

Caracterizărilor de natură jignitoare, precum și „speranței” că „Pr. Teodosie nu mai prinde Paștele viitor ca ierarh” (apreciată de noi ca fiind cu potențial de a crea temere persoanei vizate), exprimate de domnul Papahagi în postarea din Ajunul marii sărbători a Schimbării la Față, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie le răspunde prin iertarea  creștină și speranța că, atât domnul Adrian Papahagi cât și Înaltpreasfinția sa, vor prinde multe sărbători ale Învierii Domnului, cu sănătate și putere de muncă, în slujba Bisericii și a națiunii.
 


Citește și: 

Precizările Arhiepiscopiei Tomisului în contextul înregistrărilor apărute în mediul online

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului vizavi de refuzul unui preot de a oficia spovedania Cazul a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecție bisericească

22 Apr 2024 516

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 555

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 543

Eveniment cultural-filantropic organizat la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța

20 Apr 2024 466

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 521

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 748

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2426

A fost solicitat acord de mediu de la APM Constanța Arhiepiscopia Tomisului va reabilita Palatul Arhiepiscopal și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel

05 Apr 2024 667

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 663

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 586

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 922

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 981

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1556

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 844

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 624