Klaus Iohannis Aliaţii NATO au fost informaţi cu privire la descoperirea unor componente ale unei drone

Foto: Administrația PrezidențialăPreşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că aliaţii NATO au fost informaţi cu privire la descoperirea unor componente care, foarte probabil, sunt ale unei drone, conform Agerpres.ro

"În situaţia în care ne aflăm, în situaţia de război la graniţa noastră, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, cum spun experţii. Astăzi, avem altă situaţie decât ieri. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii. Trebuie să avem dovezi pentru asta. Ministerul Apărării m-a informat - şi sunt convins că de bună credinţă - că nu există astfel de piese şi asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situaţia s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii paşi. Între timp am informat aliaţii NATO", a spus şeful statului, după summitul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), într-o conferinţă de presă comună cu preşedinţii Poloniei şi Lituaniei şi premierul Croaţiei.  


Citește și: 

Președintele Iohannis, despre bucățile de dronă găsite în România„Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire“ (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis În România vor fi aduse sisteme de apărare antidronă suplimentare, în contextul atacurilor de la Dunăre

05 Oct 2023 1147

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

09 Sep 2023 1033

Președintele Iohannis, despre bucățile de dronă găsite în România „Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire“ (VIDEO)

06 Sep 2023 807