Președintele Iohannis, despre bucățile de dronă găsite în România „Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire“ (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a fost informat "în timp real" de Ministerul Apărării Naţionale de descoperirea unor componente care par a fi ale unei drone, pe teritoriul României.

„Înainte de a vorbi despre Summit, doresc să mă refer la informaţiile de ultimă oră privind identificarea, de către Ministerul Apărării Naţionale, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă.

Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire şi am solicitat investigarea de urgenţă şi profesionistă a provenienţei acestor componente, precum şi a momentului şi circumstanţelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Aşa cum am mai menţionat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească.

Suntem însă alerţi şi în contact permanent cu ceilalţi aliaţi NATO.

O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apăraţi, iar România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră“ - a precizat Klaus Iohannis.



Citește și: 
MApN anunță măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în comuna Ceatalchioi, județul Tulcea după explozia unei drone! Un elicopter militar survolează zona (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Oct 2023 973

MAE îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse, după drona rusească găsită în județul Tulcea

13 Sep 2023 822

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

09 Sep 2023 1019

Anunț de ultim moment de la MApN! Bucăţi dintr-o dronă rusească la 2,5 km de Plauru, în Tulcea

09 Sep 2023 1103

MApN anunță măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României

06 Sep 2023 929

MApN, anunț de ultimă oră după afirmațiile autorităților comunei Ceatalchioi, Tulcea privind prăbușirea de bucăți de dronă în România

03 Aug 2023 1204