MApN anunță măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României

Foto: Facebook/MApNMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile  Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

Potrivit MApN, în cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați. 

„Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României. 

Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.
Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării  investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate“ - au mai precizta reprezentanții MApN. 

Citește și: 

Președintele Iohannis, despre bucățile de dronă găsite în România„Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire“ (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București, convocat la MAE după descoperirea fragmentelor de dronă în județul Tulcea

10 Sep 2023 754

Premierul Marcel Ciolacu - „Salut solidaritatea aliaţilor noştri din NATO“

10 Sep 2023 726

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

09 Sep 2023 1019

Anunț de ultim moment de la MApN! Bucăţi dintr-o dronă rusească la 2,5 km de Plauru, în Tulcea

09 Sep 2023 1103

Klaus Iohannis Aliaţii NATO au fost informaţi cu privire la descoperirea unor componente ale unei drone

06 Sep 2023 857

UPDATE Bucăți dintr-o dronă rusească găsite în județul Tulcea. Ministrul Apărării a ajuns la fața locului

06 Sep 2023 1114

MApN, anunț de ultimă oră după afirmațiile autorităților comunei Ceatalchioi, Tulcea privind prăbușirea de bucăți de dronă în România

03 Aug 2023 1204