Actualitate

Klaus Iohannis "Am reuşit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani"


Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, după anunţarea exit-poll-urilor, că niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD, iar acest lucru înseamnă pentru România ''un pas enorm'', informează agerpres.ro.

"Dragi român, victorie! Am reuşit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD şi acest lucru înseamnă pentru România un pas enorm înainte. Rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele de exit poll arată deja că milioane de români din țară și din Diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbarea în bine în România.

Am crezut mereu în români și în implicarea lor, iar participarea lor în aceste zile e o mare bucurie și realizare pentru democrația din România. Vreau să mulțumesc celor care mi-au acordat încrederea, celor de dreapta, dar și celor care nu cred într-un partid anume, ci cred într-o Românie normală. Lupta noastră este de înlăturare a PSD de la putere ca să nu mai țină România prizonieră și captivă în trecut.

Am făcut un pas mare în această direcție. Nu este încă pasul decisiv. Mai este de lucru. Acești ani au fost ani de luptă și ani de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destructureze tot ce s-a construit în România în ultimii ani, instituții democratice, stat de drept.

Dacă i-am fi lăsat, azi România s-ar fi întors în anii ’90, poate mai rău, poate nici nu ar mai fi avut loc alegeri. Și noi i-am oprit, noi împreună cu românii. La europarlamentare a început și la referendum. Atunci românii au arătat că nu mai doresc PSD, ci o cale dreaptă și europeană. A urmat moțiunea de cenzură și instalarea Guvernului Orban a arătat PSD că nu mai au majoritate totală și nu mai pot face ce își doresc.

Fiindcă veni vorba de Guvernul Orban, dați-mi voie o apreciere deosebită pentru munca depusă de Guvernul condus de Ludovic Orban astăzi. Și în țară și în străinătate, votul a decurs într-o ordine perfectă, impecabilă.

Războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem o luptă, un pas peste două săptămâni. Iar pentru turul doi le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine ca să apere statul de drept: veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar.", a precizat Klaus Iohannis. 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, precizări despre alegerile anticipate din Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu românii de acolo

13 Dec 2019 446

Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles. A vorbit despre ratingul de țară

12 Dec 2019 388

Preşedintele Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

12 Dec 2019 237

O nouă întâlnire la Cotroceni Prezenți Klaus Iohannis, Ludovic Orban și ministrul Florin Cîțu. Care este tema

11 Dec 2019 312

Lista celebrilor condamnați care rămân fără decorații, completată de nume celebre

11 Dec 2019 515

Noi decrete, semnate de președintele Klaus Iohannis

11 Dec 2019 277

Președintele Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant”

11 Dec 2019 512

Prima reacție a lui Adrian Năstase, după ce Klaus Iohannis a decis să-i retragă decorația

10 Dec 2019 372

Klaus Iohannis „Nu cred că cineva vrea să renunțe la pensiile de serviciu ale militarilor“

10 Dec 2019 489

Președintele va retrage decorațiile celor care au condamnări penale

10 Dec 2019 212

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

10 Dec 2019 223

Președintele Iohannis, discurs înainte de ședința CSM. „Tensiuniile interne trebuie lăsate în plan second”

10 Dec 2019 350

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție

09 Dec 2019 215

Klaus Iohannis „Îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi“

09 Dec 2019 250

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Ce legi a promulgat

09 Dec 2019 361