Klaus Iohannis declaratii de presă privind a doua tranșă de vaccinare anti-COVID

  • Klaus Iohannis declara că Administrația Prezidențială ,Guvernul si alte instituții intră in etapa a doua de vaccinare anti-COVID.

Potrivit Agerpress, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID, iar finalul primăverii ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia.

"În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare", a precizat Iohannis, duminică, după vizita la Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională, întrebat dacă persoanele din conducerea ţării vor intra în prima tranşă de vaccinare.

Iohannis a menţionat că de vaccinare se vor ocupa atât medici civili, cât şi militari.

"Avem o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare care se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină - asistente, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri", a explicat şeful statului.

El a susţinut că s-ar putea ca, până la sfârşitul primăverii viitoare, să fie terminată prima rundă de vaccinare pentru toată populaţia.

"Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României - n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. (...) Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea", a afirmat preşedintele Iohannis.

Sursă foto: Agerpress

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Opiniile părinților legate de redeschiderea școlilor în sistem „semafor”, începând din semestrul II

16 Jan 2021 744

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis

15 Jan 2021 737

Decrete semnate Procurori și judecători, eliberați din funcții de Klaus Iohannis

15 Jan 2021 566

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii „Ea este bogăția fiecăruia dintre noi” (video)

15 Jan 2021 370

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează, astăzi, împotriva covid 19 (video)

15 Jan 2021 699

Câteva dintre scenariile posibile Majoritatea școlilor se redeschid pe 8 februarie

14 Jan 2021 983

Ședință la Cotroceni, despre redeschiderea școlilor

14 Jan 2021 898

Iohannis dă undă verde pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu, acuzat de DNA de luare de mită

13 Jan 2021 523

Klaus Iohannis se va vaccina public vineri

12 Jan 2021 647

LIVE VIDEO Klaus Iohannis - „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție”

12 Jan 2021 1689

Prima din acest an Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni

12 Jan 2021 557

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui Iohannis

12 Jan 2021 612

Decret de decorare post-mortem, semnat de Klaus Iohannis. Ce distincție a oferit și cui

08 Jan 2021 758

Klaus Iohannis i-a transmis ministrului justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului

05 Jan 2021 703

Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului

04 Jan 2021 753