Klaus Iohannis declaratii de presă privind a doua tranșă de vaccinare anti-COVID

  • Klaus Iohannis declara că Administrația Prezidențială ,Guvernul si alte instituții intră in etapa a doua de vaccinare anti-COVID.

Potrivit Agerpress, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID, iar finalul primăverii ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia.

"În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare", a precizat Iohannis, duminică, după vizita la Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională, întrebat dacă persoanele din conducerea ţării vor intra în prima tranşă de vaccinare.

Iohannis a menţionat că de vaccinare se vor ocupa atât medici civili, cât şi militari.

"Avem o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare care se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină - asistente, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri", a explicat şeful statului.

El a susţinut că s-ar putea ca, până la sfârşitul primăverii viitoare, să fie terminată prima rundă de vaccinare pentru toată populaţia.

"Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României - n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. (...) Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea", a afirmat preşedintele Iohannis.

Sursă foto: Agerpress

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis, la ceas aniversar

13 Jun 2021 455

Decrete semnate Ce legi a promulgat Iohannis. Una dintre ele vizează sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului

11 Jun 2021 420

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Eroilor

10 Jun 2021 342

Preşedintele Israelului continuă vizita de stat în România

09 Jun 2021 307

VIDEO Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, vizită în România

08 Jun 2021 1547

Ce legi a promulgat președintele Iohannis. Una dintre ele vizează venitul minim garantat

07 Jun 2021 523

Iohannis, mesaj de Ziua Mediului „Avem o ţară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deşeuri“

05 Jun 2021 741

Decrete semnate Ce legi a promulgat Iohannis. Una dintre ele vizează sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță

04 Jun 2021 419

Decrete semnate de președinte Klaus Iohannis a numit un membru în Consiliul de Administraţie al CNAS

02 Jun 2021 456

Klaus Iohannis, la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei”

01 Jun 2021 404

Klaus Iohannis, postare inedită cu ocazia Zilei Copilului. Cum arăta președintele României la 17 ani

01 Jun 2021 623

Klaus Iohannis, prezent la evenimentul organizat de Muzeul Naţional Cotroceni, cu prilejul Zilei Copilului

01 Jun 2021 425

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar

31 May 2021 452

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

30 May 2021 482

Fost comandant al Batalionului 341 Infanterie - SEEBRIG, Topraisar, înaintat în gradul de general-locotenent cu trei stele

28 May 2021 5564