Klaus Iohannis „Nu putem să explicăm populaţiei că acum nu creştem nici salariile, nici pensiile“ (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis. Foto: ZIUA de ConstanțaPreşedintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă după ce a vizitat Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a precizta că Guvernul îşi face treaba cât poate de bine, menţionând că şi-ar fi dorit ca experţii să ofere sfaturi înaintea crizei, nu după declanşarea acesteia.

"M-aş fi bucurat ca aceşti experţi să ne spună înainte că vine criza, ca să ne pregătim un pic. Aşa, post festum, este uşor de comentat. Guvernul îşi face treaba cât poate de bine. Nu putem să explicăm populaţiei că acum nu creştem nici salariile, nici pensiile, ca să nu creştem inflaţia şi pe urmă mai vedem. Trebuie să fim realişti. Oamenii au aşteptări şi ele sunt legitime, de la Guvern, să vină cu soluţii şi acum şi pentru termen mediu şi pentru termen lung şi din câte am discutat cu premierul şi cu miniştrii şi discutăm destul de frecvent şi discutăm şi la nivelul coaliţiei, toate aceste chestiuni sunt avute în vedere şi se lucrează pe ele", a arătat preşedintele, în cadrul conferinţei de presă, conform Agerpres.ro

Iohannis a menţionat că Guvernul ia în fiecare săptămână măsuri pentru a asigura creşterea economiei şi pentru a combate inflaţia.

"Sigur, există tot felul de teorii, le cunoaştem, cu măsuri prociclice şi măsuri anti-ciclice. În final, sigur, guvernul va trebui să se îngrijească şi să stabilizeze nivelul veniturilor populaţiei, dar şi să scadă inflaţia şi aşa se va întâmpla", a spus Iohannis.


Totodată, preşedintele a atras atenţia asupra faptului că economia globală a intrat într-o "fază complicată" din cauza războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

"Este important să vedem cum am ajuns aşa, dintr-o dată, în această criză economică, preţuri în creştere, inflaţie în creştere, şi atunci găsim totuşi destul de repede explicaţia, este vorba despre războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, război care a venit cu o abordare care a scumpit prima dată energia, acum se scumpesc alimentele şi întreaga economie globală a intrat într-o fază complicată din cauza acestui război. Sigur, în plan naţional este nevoie de măsuri de corectare şi măsuri care vin în sprijinul populaţiei, de aceea am mai spus-o şi altă dată şi o repet, este foarte bine că în România avem un guvern de coaliţie, care se sprijină pe o majoritate solidă în Parlament şi astfel poate să vină cu măsuri care ameliorează impactul acestor creşteri de preţuri", a precizat Iohannis.


Şeful statului a adăugat că, deşi oamenii aşteaptă "soluţii imediate", bugetul "nu poate fi întins oricât de mult" şi că sunt necesare multă înţelepciune şi răbdare.

"Câteodată când văd că anumiţi politicieni din diverse partide sar tot pe loc şi strigă ce rău este şi ce greu se mişcă lucrurile, trebuie să vedem că avem în această etapă o abordare guvernamentală şi parlamentară aşezată, care caută soluţii şi găseşte aceste soluţii", a precizat Iohannis. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

24 Sep 2022 296

Klaus Iohannis „Efectuarea de studii privind decuplarea preţurilor la electricitate de cele la gaz ar fi utilă”

21 Sep 2022 409

Preşedintele Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

19 Sep 2022 441

Decrete de pensionare a unor magistrați, semnate de președintele Iohannis

15 Sep 2022 538

Decrete semnate, azi, de președintele României

14 Sep 2022 499

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 447

Președintele Klaus Iohannis va participa a funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 452

Decret de decorare semnat de președintele României, Klaus Iohannis. Pe cine a decorat și de ce

12 Sep 2022 564

Președintele Klaus Iohannis „Avram Iancu, conducătorul Revoluției din anul 1848 din Transilvania, a fost un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său“

11 Sep 2022 439

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 505

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1221

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe pentru decesul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

09 Sep 2022 564

Un raport privind schimbările climatice și soluțiile pentru România, lansat în dezbatere publică la Cotroceni

08 Sep 2022 447

Klaus Iohannis „Nu putem ști când acest război neprovocat se va încheia“

08 Sep 2022 583

Președintele Klaus Iohannis „Nu își dorește nimeni ca românii să stea acasă și să tremure de frig“ (VIDEO)

07 Sep 2022 674