LIVE Principalele declarații făcute de Ligia Deca la finalul ședinței de Guvern (VIDEO)

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, în urma consultării liderilor organizaţiilor sindicale afiliate, în cadrul şedinţelor Colegiilor liderilor celor două federaţii, au luat decizia suspendării grevei generale”. 

Iată principalele declarații făcute de Ligia Deca la finalul ședinței de Guvern: 

 

”Asistăm la o victorie a tuturor celor care au susţinut educaţia, în ultimele săptămâni, în ultimele luni dar aş spune eu şi o dovadă că importanţa educaţiei în societate este recunoscută din ce în ce mai mult”, a spus Ligia Deca. Ministrul Educaţiei a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţă două Ordonanţe de urgenţă care oferă garanţiile solicitate de reprezentanţii cadrelor didactice, pentru a avea încredere că rolul lor este recunoscut atât prin legea salarizării unitare cât şi prin reformele ce survin în contextul adoptării de către Parlament a noilor legi ale educaţiei.

”Avem toate elementele de care avem nevoie, avem susţinerea societăţii, avem un pachet nou de legi care aduc reforme impotante, avem o finanţare fără precedent care pe lângă investiţiile în infrastructură, care sunt extrem de importante, pune respectul pentru profesia didactică şi oamenii şcolii în centrul procesului de a creiona educaţia aşa cum au nevoie copiii ţării”, a spus Deca.
 


Așa cum am menționat ieri și cum am agreat cu liderii sindicatelor din educație, astăzi, pe baza discuțiilor de ieri și a angajamentelor tuturor părților implicate în soluționarea conflictului de muncă, am decis, la nivelul coaliției și în deplin consens cu liderii de sindicat ca odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta și ne vom ține de cuvânt, cum am făcut-o de altfel și până acum, prin adoptarea ordonanței de urgență cu elementele de conținut așa cum au fost agreate cu sindicatele.

Ca atare, coaliția de guvernare, guvernul pe care îl conduc, au asumat cu maxim de responsabilitate pentru interesul public, pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educație - subliniez că sunt probleme care s-au acumulat în ani foarte mulți, nu vreau să dau vina pe o anume moștenire, dar acesta este adevărul., a spus premierul Ciucă. 



Citește și: Greva profesorilor s-a suspendat!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situaţie alarmantă pentru elevii din Mihail Kogălniceanu „Copiii noştri învaţă în clase unde miroase a hoit de şobolani!“ (galerie foto+document)

19 Nov 2014 3957