Locuitorii din zona Bisericii Izvorul Tămăduirii nu și-au pierdut speranța! Cum vor să oprească demolarea lăcașului de cult


 
  • Adunare în biserica Izvorul Tămăduirii din Constanța.
  • Se caută soluții pe partea justitiei. Să dorește să  se deschidă un nou proces împotriva executării.

Se precizează că termenul limită la care Arhiepiscopia trebuia să demoleze lăcașul de cult din proprie inițiativă a expirat la finele săptămânii trecute, dupa ce primaria a prelungit amanarea punerii in aplicare a deciziei instantei ultima oara la 11 mai 2022, pentru 30 de zile. Acțiunea în instanță va fi depusă de Gabriela Ștefania Nuț.

Gabriela Ștefania Nuț, avocat de meserie, în același timp apropiată a Dianei Șosoacă, le-a făgăduit oamenilor că prin acțiunile pe care le va deschide în instanță va suspenda punerea în executare a sentinței judecătorești , iar in cele din urmă va stopa definitiv demolarea bisericii.


Judecătoria a obligat Arhiepiscopia să „desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“ 

Pe 14 martie 2022 ar fi expirat termenul legal prin care se putea demola Biserica de pe trotuar, așa cum este cunoscută de locuitorii din zonă. Iată că la aproape 3 luni de la acel moment, Biserica Izvorul Tămăduirii, de pe bulevardul Tomis, zona Macul Roșu, se află în centrul unei dileme. Se va demola sau nu lăcașul de cult? Răspunsul la întrebare nu este oferit clar de nicio parte implicată. 

Întrebată Arhiepiscopia Tomisului, reprezentantul acesteia, Eugen Tănăsescu a reiterat ce a mai spus și în trecut. „Noi am spus de mult timp că o vom reloca”, însă nu a știut să ne spună și pașii și dacă urmează o demolare a actualului lăcaș de cult.

Vineri, 10 iunie 2022, la Biserica Izvorul Tămăduirii, cunoscută drept biserica de pe trotuar de la Macul Roșu, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a slujit Sf. Liturghie, alături de zeci de preoți de la parohiile din municipiu și județ. 


ÎPS Teodosie, la finalul slujbei, a ținut o predică prin care preciza că îi este milă de primarul Vergil Chițac, care și-a pierdut credința declarată în campania electoral și îi cere edilului să lase biserica să își continue rânduiala.acesta a precizat că preoții vor sta de strajă să aibă grijă că nu vine nimeni să demoleze lăcașul de cult.

Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este dispus să construiască o altă biserică în locul celei care va fi dărâmată (Biserica „Izvorul Tămădurii”) din zona Macul Roșu a municipiului Constanța, adăugând ca va discuta cu primarul Vergil Chițac, ca să „se facă o biserică nouă, una frumoasă”.
 
Duminică a fost oficiată Slujba de liturghie la Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanța. Zeci de persoane au participat la slujbă. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când ar fi trebuit să aibă loc demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii? Motivele care au dus la suspendarea provizorie

15 Sep 2022 752

Va fi demolată? Astăzi se poate decide soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii” de la Macul Roșu

09 Sep 2022 944

Calendar-Ortodox 1 septembrie - Începutul anului nou bisericesc

01 Sep 2022 398

Constanța Autoutilitară încărcată cu deșeuri provenite de la biserica din Tomis Plus, distrusă de incendiu, confiscată de polițiștii locali

01 Sep 2022 1667

Chițac - „Poliția Locală va amenda parohia Sfânta Ecaterina din Tomis Plus"

31 Aug 2022 2324

Primarul Chițac a afirmat că nu are nevoie de acceptul Polaris pentru a modifica frecvența colectării gunoiului și măturatului stradal

31 Aug 2022 2124

UPDATE Primarul Vergil Chițac, prezent la locul unde s-a produs incendiul de la Biserica din Tomis Plus

29 Aug 2022 992

Intervenție care a presupus efort susținut Anunțul IGSU despre incendiul ce a mistuit biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța

29 Aug 2022 620

UPDATE Situația autorizărilor și avizării în cazul incendiului ce a mistuit biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța. Anunț de ultim moment de la ISU Dobrogea!

29 Aug 2022 1143

Urmele dezastrului! Imagini surprinse după stingerea incendiului ce a mistuit biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 2253

Mai multe apartamente din blocul aflat lângă biserica din cartierul Tomis Plus, afectate de incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Aug 2022 2310

Jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanța au intervenit la incendiul de la Biserica din cartierul Tomis Plus (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1070

Cum a pornit incendiul de la Biserica din Tomis Plus? Ce spune preotul. „O femeie s-a ars puțin...” (VIDEO)

28 Aug 2022 9026

UPDATE Incendiu violent la biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța. Intervin pompierii GALERIE FOTO+VIDEO

28 Aug 2022 7411

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biserica Domnița Bălașa, din Așezămintele Brâncovenești și spectaculoasele lucrări ce o fac astăzi la fel de vie ca la inaugurare, în prezența regilor (FOTO+VIDEO)

26 Aug 2022 943