Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“Curtea de Apel Constanța se va pronunța vineri, 19 aprilie 2024, în dosarul în care preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, solicită revizuirea dosarului în care a fost condamnat, în trecut, la închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune, cazul având legătură cu lucrările de construcție la Biserica Sfinții Trei Ierarhi.
 

„De marți, începând cu ora 11, voi fi în fața Curții de Apel Constanța unde voi rămâne în post și rugăciune până vineri la pronunțarea Instanței. Zi și noapte. Mă rog ca Dumnezeu să le dea celor două judecătoare care judecă cauza, înțelepciune să vadă adevărul și putere să facă dreptate. Vă rog, pe toți cei care vreți și puteți, să spuneți o rugăciune pentru mine. Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți. Amin!“, se arată, printre altele, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

 
Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!
 
În dosar, ÎPS Teodosie are – potrivit datelor noastre - calitatea de inculpat.
 
În dosar este vizat și Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.
 
Dosarul este instrumentat de Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța.
 
În contextul în care Secţia pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în ședința de marți, 16 aprilie 2024, solicitarea procurorului Bodean Andrei de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro va fi repartizat spre soluționare altui procuror din DNA Constanța.  
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

 
"IPS Teodosie a greșit"
Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 765

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 868

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 937

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 1043

"IPS Teodosie a greșit" Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1823

Surse Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, așteptat luni la DNA Constanța

04 Feb 2024 1309

Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro

30 Jan 2024 2299

„Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“ LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1933

Surse ÎPS Teodosie, așteptat joi la DNA Constanța! Întâlnirea de azi, amânată

16 Jan 2024 788

Surse! ÎPS Teodosie, așteptat la DNA Constanța, marți, 16 ianuarie 2024 (VIDEO)

15 Jan 2024 1160

Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)

28 Dec 2023 2743

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10193

UPDATE. Ce spune Teodosie despre dosarul de la DNA Oficial! DNA îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

05 Dec 2023 1872

Alex Nedea – Recorder.ro DNA Constanța s-a „autosesizat după publicarea investigației Recorder „Corupție în numele Domnului“. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei (VIDEO)

27 Nov 2023 2596

UPDATE. Investigație Recorder.ro IPS Teodosie, la masa discuțiilor cu un „afacerist“! Transcript (VIDEO)

22 Nov 2023 2617