Actualitate

MAE a organizat atelierului naţional privind Facilitatea pentru creşterea albastră la Marea Neagră. În ce constă acest atelier


Ministerul Afacerilor Externe și Comisia Europeană au organizat la data de 6 iulie atelierul național privind Facilitatea pentru Creșterea Albastră la Marea Neagră. În deschiderea evenimentului, Melania-Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene, a evidențiat importanța strategică a regiunii Mării Negre pe agenda de politică externă a României, angajamentul constant al României în favoarea cooperării regionale, precum şi rolul important al Uniunii Europene în consolidarea cooperării în acest domeniu în zona Mării Negre.

Secretarul de stat a prezentat conceptul economiei albastre aşa cum este implementat la nivelul UE, precum şi legăturile dintre acest concept şi diferitele iniţiative ale UE, în primul rând Politica Maritimă Integrată, precum şi Facilitatea pentru Creșterea Albastră la Marea Neagră. A evidenţiat potenţialul economic şi oportunităţile de dezvoltare socială pe care implementarea unei economii albastre în România le poate antrena pe viitor, plecând de la o mai strânsă coordonare şi cooperare inter-instituţională şi un dialog susţinut cu toate entităţile implicate în proiecte, programe şi activităţi legate de Marea Neagră în România.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a exprimat apreciere pentru participarea diversificată a instituţiilor şi organizaţiilor româneşti la acest atelier naţional, care denotă interesul solid pentru dezvoltarea unei economii albastre. Oficialul român a reafirmat deschiderea Ministerului Afacerilor Externe pentru a facilita acest proces de coordonare şi cooperare în plan intern mai ales, prin preluarea rezultatelor în plan european şi regional și pentru urmărirea consecventă, pe dimensiuni sectoriale diferite, a obiectivelor naţionale ale României.

Atelierul naţional privind Facilitatea pentru Creşterea Albastră la Marea Neagră a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Comisia Europeană şi cu echipa de experţi a acesteia, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, al Ministerului Transporturilor şi al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

La atelier au fost prezenți aproximativ 80 de participanţi, între care oficiali şi experţi din numeroase instituţii centrale şi de la nivelul autorităţilor locale din zonele conectate litoralului Mării Negre, alături de reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare, al mediului de afaceri, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii profesionale.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie Regatul Țărilor de Jos. Este anunțată grevă a personalului din transportul public

17 Mar 2019 269

Atenționare de călătorie în Franța. Vor fin perturbări ale activității în domeniile vamal și transporturi

14 Mar 2019 228

MAE salută alegerea României ca Vicepreședinte al Consiliului Executiv al OIAC

14 Mar 2019 284

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Cod portocaliu de furtuni puternice

12 Mar 2019 479

Atenționare de călătorie în Bulgaria. A fost emis cod galben de ploaie, ninsoare și vânt puternic

12 Mar 2019 487

Atenţionare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

12 Mar 2019 409

MAE Atenţionare de călătorie. Actualizări OMS privind vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor

06 Mar 2019 670

Sindicatul Liber al Navigatorilor, precizări despre cei trei marinari răpiți de pirați. Cum s-a întâmplat totul (galerie foto)

04 Mar 2019 1035

Teodor Meleşcanu, despre incidentul din Togo "Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie "

04 Mar 2019 814

George Ciamba, prezent la cea de-a patra ediție a Forumului Economic de la Delphi

01 Mar 2019 516

Rubrica “Alegeri europarlamentare 2019” a fost activată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe

26 Feb 2019 388

Protocol de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Uniunea Consulilor Onorifici din România

26 Feb 2019 426

MAE Alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au derulat cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice

25 Feb 2019 341

Atenționare de călătorie în Croația. Au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt puternic

22 Feb 2019 425

Ministrul Teodor Meleşcanu, prezent la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

18 Feb 2019 371