MAI Pe litoral, jandarmii sunt prezenţi în toate staţiunile aglomerate cum sunt Mamaia şi Costineşti (VIDEO)

Foto: MAIChestorul de poliţie Eduard Ionescu, director în cadrul Direcţiei de Informare şi Informaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunţat sâmbătă că echipajele de ordine publică vor fi prezente, în Noaptea de Înviere, în preajma a 12.200 lăcaşuri de cult, informează Agerpres.ro

"În această seară, în Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică vor fi prezente în zona celor aproximativ 12.200 lăcaşuri de cult din toată ţara, unde sunt aşteptate peste 2,6 milioane de persoane. De asemenea în apropierea locurilor unde se vor desfăşura slujbele religioase sunt pregătite şi mobilizate echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă", a spus chestorul, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI.


El a făcut apel la prudenţă în folosirea lumânărilor aprinse.

"Facem apel la prudenţă. Atunci când folosiţi lumânările sau candele de aprinse nu le lăsaţi nesupravegheate, nu le lăsaţi la îndemâna copiilor. Reamintim cetăţenilor că, indiferent de modul în care aleg să petreacă aceste zile, să aibă o conduită preventivă, să respecte indicaţiile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne şi să semnaleze orice situaţie de pericol la numărul de urgenţă 112", a afirmat Eduard Ionescu.


La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, maior Ana Maria Burchi, a informat că în Noaptea de Înviere aproximativ 7.000 de jandarmi vor fi prezenţi în stradă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivel naţional în apropierea celor peste 12.000 de lăcaşuri de cult, dar şi pe traseele de deplasare ale oamenilor.

Totodată, a precizat Burchi, jandarmii vor fi prezenţi şi la cele peste 160 de manifestări publice care vor avea loc în următoarele zile, pentru a se asigura că nu vor exista incidente.

"Pe litoral, jandarmii sunt prezenţi în toate staţiunile aglomerate, cum sunt Mamaia şi Costineşti, fiind constituite echipe mobile de intervenţie, pregătite se intervină în caz de tulburare a ordinii publice. Principalele trasee de patrulare vor include zonele foarte aglomerate, cum sunt porturile turistice, faleza Cazinoului, precum şi zona cluburilor. (...) Jandarmeria Română va fi prezentă şi în staţiunile montane, unde mulţi turişti au ales să-şi petreacă minivacanţa. Zilnic aproximativ 200 de jandarmi montani se află permanent pe traseele şi în staţiunile turistice, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale", a adăugat Ana Maria Burchi.


Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a subliniat că de la începutul minivacanţei până în prezent, în întreaga ţară, nu au fost înregistrate incidente majore, în această perioadă peste 5.000 de jandarmi fiind implicaţi în aproximativ 3.000 de misiuni, la nivel naţional, pentru siguranţa oamenilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul şef de poliţie Bogdan Ghebaur, în perioada minivacanţei de 1 mai şi a Paştelui Ortodox Poliţia Română a acţionat în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşurilor de cult unde au avut loc manifestări religioase, în staţiunile montane şi de la malul mării, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

"În perioada 1- 3 mai, poliţiştii au intervenit la peste 8.600 de evenimente, dintre care peste 7.400 au fost sesizate prin 112. Au fost prinse în flagrant delict peste 500 de persoane, bănuite de comiterea de infracţiuni, fiind depistate peste 60 de persoane urmărite. Poliţiştii au aplicat aproximativ 28.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 11,6 milioane lei", a informat Ghebaur.


Încă din data de 30 aprilie, conform chestorului de poliţie Eduard Ionescu, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a operaţionalizat Planul preventiv de ordine şi siguranţă publică, document ce prevedea ca, zilnic, la nivel naţional să fie la datorie peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi alte efective de la MAI pentru asigurarea siguranţei persoanelor în minivacanţă şi de sărbători.

"Putem afirma că obiectivul a fost atins. (...) În toată această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite. De altfel, la nivel naţional, datele arată în felul următor: infracţiunile comise cu violenţă - cu 13% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut, tâlhăriile - cu 41% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut. Şi la accidente rutiere grave avem o scădere cu 52%. Persoanele decedate în accidente rutiere, din păcate mai avem şi aceste situaţii, dar avem o scădere de 43% faţă de perioada similară a anului 2023. Acest rezultat sau aceste rezultate nu sunt nişte bunuri date ele reprezintă efortul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care în toată această perioadă au fost la datorie", a mai spus chestorul de poliţie Eduard Ionescu. 



Citește și: 

A doua zi de desfășurare a festivalului SUNWAVES a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2.000 de participanți

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, la datorie în week-end. Ce evenimente sunt programate pe litoral

25 Aug 2023 861

Acțiuni cu forțe mărite desfășurate pe litoral, în această perioadă. Anunțul MAI

12 Aug 2023 720

Constanța Mai multe persoane depistate cu substanțe interzise în week-end pe litoral. Ce măsuri au aplicat jandarmii (GALERIE FOTO)

25 Jul 2022 1110

Constanța Consum illicit de droguri pe litoral

04 Jul 2022 1249

Constanța Autoritățile, pregătite pentru minivacanța de 1 Mai. Numărul pacienţilor prezentaţi la UPU creşte cu aproximativ 30%

29 Apr 2022 1083

Constanța Polițiștii și jandarmii, la datorie la manifestările prilejuite de Sfânta Maria

13 Aug 2021 1786

Costinești Activități ale polițiștilor constănțeni în taberele de copii aflați pe litoral

22 Jul 2021 1225

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, recomandări pentru sezonul estival

16 Jul 2021 1587

Jandarmii, la datorie pe litoral, în minivacanța de Paște și 1 Mai

30 Apr 2021 1960

Activități preventive în situația disparițiilor de minori de pe plajă Despre ce au discutat polițiștii cu părinții și copiii veniți în concediu pe litoral

11 Sep 2020 1645

Litoral 2020 Copii folosiți pentru muncă, fără a li se respecta drepturile. Au fost sesizați procurorii

03 Sep 2020 2049

Sancțiuni de peste 183.000 de lei, pe litoral, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

30 Aug 2020 1209

Verificări ale polițiștilor constănțeni, în cluburile de pe litoral. Administrator de club, amendat cu 20.000 de lei

30 Aug 2020 1382

Peste 200 de oameni ai legii constănțeni, mobilizați la verificări pe litoral, noaptea trecută

24 Aug 2020 1619

Constanța. Amenzi pentru nerespectarea regulilor de distanţare fizică

16 Aug 2020 1243