MAI Peste 13.000 de angajați MAI, pregătiți să intervină în zonele vizate de atenționările de Cod Galben și Portocaliu de vreme severă


Sursa foto: Facebook




 
  • În contextul atenționărilor de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vreme severă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora de astăzi, 25 noiembrie a.c., și până mâine, 26 noiembrie a.c., ora 16:00, în regiunile sudice, sud-estice și în zona montană, se vor  înregistra intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ, ninsori, viscol și polei, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situația o va impune, intervențiile în sprijinul populației să se desfășoare fără probleme, potrivit unui comunicat al MAI. 

„La acest moment, peste 13.000 de angajați MAI - pompieri, polițiști și jandarmi – cu aproximativ 6.000 de mijloace sunt pregătiți să intervină pentru protejarea oamenilor, fluidizarea căilor de acces și pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase”, se arată în comunicatul transmis.

 

„O atenție deosebită va fi acordată în aceste zile circulației pe drumurile publice, având în vedere că se așteaptă depunere de polei, aceasta fiind una dintre principalele cauze de accident pe timp de iarnă”, specifică MAI.

 
Utilajele de deszăpezire acționează preventiv, la acest moment, pe DN 73 Fundata, DN 67C Novaci-Rânca, DN1 zona montană, DN 1A, unde ninge ușor și este carosabil umed.
 
Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, astfel încât să se poată asigura o cât mai eficientă coordonare a intervențiilor din teren și a resurselor necesare.
 

„Celor care intenționează să efectueze deplasări în zonele cu risc, le recomandăm să verifice condițiile de drum înainte de a pleca într-o călătorie. De asemenea, dacă vremea este severă, recomandăm să amâne călătoria sau să găsească rute alternative mai sigure. Nu plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul pregătit pentru condițiile de iarnă”, subliniază MAI. 

 
Totodată, pe parcursul deplasării, șoferii sunt rugați să adapteze viteza la condițiile de drum și să păstreze o distanță suficientă față de celelalte mașini
 

Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112

 
 
Citește și
Atenție, șoferi! Recomandările polițiștilor rutieri, în condițiile meteo de vreme rea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Administrator nou în cadrul Memoso Smart SRL

27 Apr 2024 151

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 192

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 205

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 265

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 326

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 412

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 386

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 570

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 462

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 544

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 417

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 550

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 690

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 386

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 426