Marcel Ciolacu, despre situația din Rusia„Sunt permanent informat de ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Externe“

Marcel Ciolacu. Facebook/Marcel CiolacuMarcel Ciolacu a transmis printr-un mesaj pe Twitter, sâmbătă, că este informat în permanenţă de către ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Externe despre situaţia din Rusia.

”Toate autorităţile române monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia, în deplină cooperare cu aliaţii noştri. Sunt permanent informat de ministrul Apărării şi ministrul Afacerilor Externe despre situaţie. Suntem în coordonare cu Aliaţii”, a postat Marcel Ciolacu, într-un mesaj  pe Twitter.

Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia, a precizat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.


"Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu aliaţii", a transmis şeful statului român, într-o postare pe Twitter, preluată pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale a României.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus".

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "răzvrătire armată" împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia., scrie Agerpres.ro. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărut sâmbătă dimineaţă la televiziunea rusă şi a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toţi cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiţi.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, se află la Kremlin şi lucrează acolo, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, în contextul rebeliunii armate a grupului paramilitar Wagner - transmit Reuters şi AFP.

''Preşedintele lucrează la Kremlin", a declarat Peskov, citat de agenţia de stat Ria Novosti, întrebat în legătură cu zvonurile de pe reţelele de socializare care susţin că acesta ar fi părăsit Moscova din cauza revoltei.

Putin a promis anterior că va zdrobi revolta armată a grupului de mercenari Wagner.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesorul Tasin Gemil, lecție de istorie despre războiul declanșat de ruși împotriva Ucrainei - „Ceea ce a făcut Putin, este lovitura finală pentru Rusia“ - VIDEO

12 May 2024 964

Accident tragic în Sankt Petersburg, Rusia. Un autobuz plin cu pasageri a căzut în râu

10 May 2024 567

Balkan Marine Bunker Assets SRL, din Constanța, controlată de o companie Rusia, a intrat în faliment!

10 May 2024 667

Putin a participat la slujba de Paşte oficiată de şeful Bisericii Ortodoxe din Rusia

06 May 2024 416

Armata rusă afirmă că a preluat controlul asupra unei noi localități în estul Ucrainei

05 May 2024 491

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, pe lista persoanelor căutate de Rusia

04 May 2024 583

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 493

MAEÎntrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

17 Apr 2024 323

Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o

07 Apr 2024 684

Washingtonul își avertizează aliații. China a furnizat Rusiei imagini din satelit în scopuri militare

07 Apr 2024 668

Rusia Situaţie critică în oraşul Orsk, la două zile după ruperea unui baraj

07 Apr 2024 592

Baschet CSM Constanța a transferat-o pe Laura Miškinienė, jucătoare lituaniană de top

05 Apr 2024 821

Rusia Putin a decretat zi de doliu național pentru duminică. A mai dat asigurări că autorii atacului au fost arestați

23 Mar 2024 795

Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic

23 Mar 2024 690

Alegerile din Rusia au luat sfârșit. Putin a câştigat cu 87% din voturi

17 Mar 2024 768