Măsuri dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

  • Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15 noiembrie 2023 constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI și formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14 noiembrie 2023, când mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău.
     
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15 noiembrie 2023 constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI și formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14 noiembrie 2023, când mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, transmite un comunicat din partea MAI.

Până în prezent, au fost dispuse și efectuate următoarele măsuri:

-       sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate;
-       verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor;
-       prelevarea de probe și efectuarea de analize de laborator atât din alimente cât și din spațiile de preparare și de servire a mesei;
-       testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deservește unitatea de alimentație a Academiei;
-       igienizarea suplimentară a spațiilor de prepare și de servire a mesei  și a celor destinate ca săli de clasă;
-       suplimentarea serviciului medical în instituție pentru atenta supraveghere a studenților.

Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz.

Ministerul Afacerilor Interne și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” vor informa opinia publică periodic privind evoluția acestui caz.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

Conducerea instituției își exprimă regretul pentru această situație și efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situației și preîntâmpinarea apariției unor incidente similare, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu omologul sloven, Boštjan Poklukar. Iată despre ce au discutat

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 129

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 158

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 238

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 303

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 383

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 358

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 558

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 452

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 532

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 406

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 545

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 681

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 384

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 422

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 377