Mazare si tanti Marcela platesc bursele pe ianuarie

mazare_marcela.jpg „Dacă nu dau copiii banii înapoi o să dau eu şi cu tanti Marcela. Pentru luna ianuarie. Iar, pe viitor, nu se vor mai da"

Primarul Radu Mazăre a convocat presa pentru a anunţa un mare necaz pentru elevii din judeţul Constanţa, şi nu numai. În nota de nervozitate în care şi-a început discursul, edilul a recunoscut că, din păcate „conferinţele de presă din ultima perioadă, astea pe teme serioase sunt numai negative, pe lucruri rele".

„Vreau să anunţ copiii şi părinţii acestora din oraşul Constanţa şi din judeţul Constanţa că iubitul nostru prim-ministru Boc a tăiat pe blat bursele sociale de studii şi de merit acordate copiilor din învăţământul preuniversitar. Am Legea bugetului de stat pe 2009, uite aici, Monitorul Oficial spune aşa, secţiunea a 2-a, articolul 3: sumele defalcate din TVA, prevăzute la articolul 4 sunt destinate finanţării două puncte. Deci asta a fost pe anul trecut şi în toţi anii de când sunt eu primar şi de când e ţara asta, după Revoluţie până anul trecut, pe 2009. Deci, sumele defalcate din TVA sunt destinate finanţării: cheltuielilor de personal, burselor şi obiectelor de inventar ale instituţiilor sau unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Punct. Hai să vedeţi cum a tăiat Boc pe blat bursele anul acesta. Acelaşi Monitor Oficial cu Legea pentru bugetul de stat 2010. Sumele defalcate din TVA prevăzute la articolul 4 sunt destinate finanţării: cheltuielilor cu salariile, sporurilor, indemnizaţiilor, drepturilor salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiilor aferente acestora ale instituţiilor sau unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Bun! Au dispărut bursele. Pe blat", a explicat edilul. În oraşul Constanţa există 2600 de beneficiari ai burselor de tip social, de studiu şi de merit. Numărul de burse din judeţul Constanţa este de 25.500. „O să mă întrebaţi ce se va întâmpla în continuare cu aceşti copii care nu vor mai primi burse. Nu ştiu. În luna ianuarie, având în vedere că nu apăruse Legea bugetului pe 2010, noi am mers pe bugetul anului trecut, cerând banii, venind banii, dând banii elevilor. Săptămâna trecută, Trezoreria ne-a retras banii şi când a întrebat doamna director financiar ce facem că am dat banii pe luna ianuarie i s-a spus că este problema noastră şi nu îi interesează. Pe an, este vorba de vreo 2 miliarde 300 la Primărie şi vreo 18 miliarde la judeţ. Este adevărat, sunt mai multe bursele de tip social decât cele de studiu şi de merit", a mai spus Mazăre, având-o alături pe Marcela Frigioiu, şefa Direcţiei de Finanţe din cadrul Primăriei. Întrebat fiind cum se va rezolva situaţia copiilor, mulţi dintre ei provenind din familii nevoiaşe, cu mare nevoie de bani, Radu Mazăre a explodat: „Eu de unde să ştiu ce vor face?! O să-i înştiinţăm pe oameni acasă, în scris. Şi, dacă nu dau copiii banii înapoi o să dau eu şi cu tanti Marcela. Pentru luna ianuarie. Iar, pe viitor, nu se vor mai da".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

www.10pasi.ro

25 Feb, 2010 08:54

Cand iesim din criza? Afli doar de pe www.10pasi.ro - GRATUIT. Cere acum Planul De Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza - E GRATUIT!

Articole asemanatoare

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 519

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 261

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1294

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 535

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1216

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3906

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 689

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6028

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 645

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 620

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 662

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 979

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 850

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 863

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 854