Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia începerii noului an școlar

  • Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis astăzi, 11 septembrie 2023, un mesaj pentru elevi, părinți și profesori cu ocaziua începerii noului an școlar.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis astăzi, 11 septembrie 2023, un mesaj pentru elevi, părinți și profesori cu ocaziua începerii noului an școlar.
 
Iată ce declară acesta:
 

„Stimați elevi, părinți și profesori,
Vă doresc un călduros bun venit în noul an școlar!
Siguranța dumneavoastră în școală este o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne.
 
Am instructat forțele noastre de aplicare a legii, polițiști și jandarmi, alte agenții, cu sarcini precise și extinse în ceea ce privește securitatea în școli și în jurul lor. Suntem și vom rămâne prezenți atât pe străzi, cât și în incinta școlilor, pentru a proteja drepturile și siguranța elevilor și a cadrelor didactice, cu o intensitate crescută la orele de început și de final ale cursurilor, garantând, astfel, că fiecare zi de școală începe și se încheie într-un mediu sigur.
 
Ne vom adapta acțiunile de prevenire a încălcării legii și de apărare a siguranței dumneavoastră pe tot parcursul anului școlar, protejarea copiilor și a profesorilor fiind, cum spuneam, un obiectiv principal.
 
Începutul noului an școlar marchează și lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în școli, precum și pentru combaterea actelor de violență comise de unii elevi împotriva altor elevi sau a cadrelor didactice.
 
Am inițiat acest program în colaborare strânsă cu mai multe ministere, deoarece succesul său depinde de acțiunea coordonată a mai multor instituții, de la educație la sănătate, siguranță publică și protecție socială.
 


Înaintea începerii noului an școlar, pompierii au inspectat amănunțit școlile, pentru e semnala riscurile legate de incendii și a proteja elevii și profesorii și din această perspectivă. Angajamentul nostru față de siguranța voastră este serios, puternic și va fi permanent. Suntem aici pentru a vă sprijini în fiecare zi de școală și pentru a vă oferi un mediu adecvat în care să învățați și să vă dezvoltați în siguranță.
 
Educația voastră în spiritul respectului față de propriile drepturi, dar și față de drepturile celorlalți și față de lege, este un fundament solid pentru o conștiință elevată, o viață împlinită și o societate civilizată și prosperă, în libertate, siguranță și integritate.

 
Vă doresc tuturor un an școlar plin de reușite, la capătul căruia să deveniți mai buni și mai performanți în ceea ce gândiți și ceea ce faceți!”, spune acesta.
 


Citește și:
Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la ieşire din municipiul Sighişoara spre Târgu Mureş. Mai multe persoane implicate, printre care și doi copii

30 Nov 2023 68

Mai mulți militari, decorați de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României

30 Nov 2023 302

Declarații de avere Constanța Bogdan Nuțu, Șef Birou la SPIT Constanța deține o casă, un apartament și trei mașini (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 279

Mandate de arestare puse în aplicare de polițiștii din județul Constanța. Iată unde își vor petrece inculpații următorii ani

30 Nov 2023 262

Declarații de Avere Constanța Constantina Târpă, Șef Birou la SPIT Constanța deține două case și un apartament (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 303

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Națională a României - „ Românii își prețuiesc militarii și își pun încrederea în ei“

30 Nov 2023 315

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de Ziua Națională a României

30 Nov 2023 387

Mai multe lebede, observate în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Nov 2023 475

Se întorc ninsorile! Mai multe județe sub avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben

30 Nov 2023 691

Declarații de avere Constanța Corina Șerban, șef Serviciu Urmărire și Executare Silită la SPIT, averea și interesele (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 433

Firme Constanța Unul dintre copiii lui Cristi Borcea devine administrator pe litoral! Mama sa îi cedează locul

30 Nov 2023 317

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 468

„Notre ami. Anatole Magrin” Volum de peste 200 de pagini care prezintă viața și opera fotografului și diplomatului francez, ajuns o personalitate a Constanței

30 Nov 2023 452

Două localități din județul Constanța, fără apă ca urmare a unei întreruperi de tensiune!

30 Nov 2023 353

Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a scăzut, în primele zece luni din 2023

30 Nov 2023 303