Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia începerii noului an școlar

  • Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis astăzi, 11 septembrie 2023, un mesaj pentru elevi, părinți și profesori cu ocaziua începerii noului an școlar.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis astăzi, 11 septembrie 2023, un mesaj pentru elevi, părinți și profesori cu ocaziua începerii noului an școlar.
 
Iată ce declară acesta:
 

„Stimați elevi, părinți și profesori,
Vă doresc un călduros bun venit în noul an școlar!
Siguranța dumneavoastră în școală este o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne.
 
Am instructat forțele noastre de aplicare a legii, polițiști și jandarmi, alte agenții, cu sarcini precise și extinse în ceea ce privește securitatea în școli și în jurul lor. Suntem și vom rămâne prezenți atât pe străzi, cât și în incinta școlilor, pentru a proteja drepturile și siguranța elevilor și a cadrelor didactice, cu o intensitate crescută la orele de început și de final ale cursurilor, garantând, astfel, că fiecare zi de școală începe și se încheie într-un mediu sigur.
 
Ne vom adapta acțiunile de prevenire a încălcării legii și de apărare a siguranței dumneavoastră pe tot parcursul anului școlar, protejarea copiilor și a profesorilor fiind, cum spuneam, un obiectiv principal.
 
Începutul noului an școlar marchează și lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în școli, precum și pentru combaterea actelor de violență comise de unii elevi împotriva altor elevi sau a cadrelor didactice.
 
Am inițiat acest program în colaborare strânsă cu mai multe ministere, deoarece succesul său depinde de acțiunea coordonată a mai multor instituții, de la educație la sănătate, siguranță publică și protecție socială.
 


Înaintea începerii noului an școlar, pompierii au inspectat amănunțit școlile, pentru e semnala riscurile legate de incendii și a proteja elevii și profesorii și din această perspectivă. Angajamentul nostru față de siguranța voastră este serios, puternic și va fi permanent. Suntem aici pentru a vă sprijini în fiecare zi de școală și pentru a vă oferi un mediu adecvat în care să învățați și să vă dezvoltați în siguranță.
 
Educația voastră în spiritul respectului față de propriile drepturi, dar și față de drepturile celorlalți și față de lege, este un fundament solid pentru o conștiință elevată, o viață împlinită și o societate civilizată și prosperă, în libertate, siguranță și integritate.

 
Vă doresc tuturor un an școlar plin de reușite, la capătul căruia să deveniți mai buni și mai performanți în ceea ce gândiți și ceea ce faceți!”, spune acesta.
 


Citește și:
Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Instituții - Religii antice

14 Jun 2024 264

Constanța CERONAV vrea să facă achiziții în domeniul IT, în valoare estimată de peste 170.000 de lei (DOCUMENT)

14 Jun 2024 232

Afaceri Constanța Constanta South Container Terminal SRL, creștere spectaculoasă a profitului pe anul 2023

14 Jun 2024 311

Începe „judecata disciplinară“ în cazul Ancuței Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! CSM anunță primul termen (DOCUMENT)

14 Jun 2024 301

Primăria Constanța pierde definitiv un proces în fața firmei Progress Consulting SRL, care administrează cimitirul municipal

14 Jun 2024 289

Patru spectacole regizate de Radu Afrim și premiate la UNITER se joacă la Constanța, în cadrul SEAS. Unul dintre ele a fost produs de Teatrul de Stat

14 Jun 2024 285

Caz șocant la Medgidia! Tânăr încătușat pentru viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată

14 Jun 2024 379

OMD Mamaia Constanța și OMD Județul Constanța, parteneri ai evenimentului “VIN la mare”. George Măndilă - „Nu mai putem merge pe ideea că afară e vopsit gardul și înauntru leopardul”

14 Jun 2024 231

Frați români împușcați în Spania. Unul a murit pe loc, celălalt este în stare gravă

14 Jun 2024 290

Papa Francisc participă pentru prima dată la summit-ul G7

14 Jun 2024 199

Pe cine ar susține Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale

14 Jun 2024 239

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Dumbrăveni, județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Jun 2024 243

Știri Constanța Turneul final al Campionatului European va putea fi urmărit în Parcul Gării

14 Jun 2024 300

Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat

14 Jun 2024 561

Justiție Constanța Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, ar putea fi eliberat condiționat săptămâna viitoare!

14 Jun 2024 486