Ministerul Dezvoltării Noi reguli pentru proiectarea și construcția ambulatoriilor medicale

Ambulatoriu. Foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat un nou act normativ care prevede reguli privind construcțiile care conțin spații pentru furnizarea asistenței medicale ambulatorie de specialitate.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, noile normative prevăd parametrii de proiectare și funcționare a sistemelor de ventilare, climatizare și condiționare și sunt definite noile cerințe privind eficiența energetică a clădirilor și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale în cadrul construcțiilor, în acord cu cerințele de performanță energetică propuse prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noile reguli includ și prevederi pentru modernizarea construcțiilor existente asupra cărora se intervine cu lucrări de extindere sau reconfigurare spațială, ținând cont de faptul că, de cele mai multe ori, clădirile existente nu pot corespunde în totalitate prevederilor gândite pentru construcții noi.

Totodată, capitolul referitor la securitatea la incendiu este conceput în acord cu prevederile care vor fi incluse în normativul de proiectare pentru securitatea la incendiu, care urmează să fie aprobat, un capitol separat fiind dedicat clădirilor de sănătate.

„O altă modificare semnificativă adusă de noul normativ o reprezintă corelarea acestuia cu referințele medicale stabilite de Ministerul Sănătății, pentru buna funcționare a ambulatoriilor.

Prin documentul aprobat, ministerul a avut în vedere alinierea prevederilor din normativele europene la cerințele tehnice și funcționale ale ambulatoriilor medicale.

Noile normative sunt în concordanță cu cele pentru construcții spitalicești, aprobate în 15 septembrie, ținând cont că sunt funcțiuni complementare și necesită o abordare unitară. Noile reguli intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Am semnat încă 19 contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe“

23 Sep 2022 458

Ministerul Dezvoltării implementează noi măsuri de eficientizare a serviciilor publice

21 Sep 2022 375

Ministerul Dezvoltării a elaborat noi reguli pentru construcția grădinițelor

20 Sep 2022 399

Ministerul Dezvoltării investește peste 100 milioane lei în construirea unui nou cămin studențesc pentru Universitatea Politehnică din Capitală (GALERIE FOTO)

20 Sep 2022 433

Finalizare de proiect “Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul general obligatoriu din com. Casimcea, județul Tulcea”

17 Sep 2022 475

Ministerul Dezvoltării investește peste 152 milioane lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române. Anunțul lui Cseke Attila

14 Sep 2022 383

Institutul Național de Administrație Un nou program de formare specializată dedicat înalților funcționari publici

13 Sep 2022 445

Ministerul Dezvoltării anunţă contracte de peste 31 milioane de lei, pentru educaţie şi consolidarea poziţiei pe piaţă a unor firme. În ce orașe se află

12 Sep 2022 360

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Asigurăm finanțarea, din fonduri europene, pentru construcția a 124 de creșe noi“ (DOCUMENT)

07 Sep 2022 481

Ministerul Dezvoltării va moderniza fostul Palat Administrativ din Călărași

07 Sep 2022 565

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Am semnat primele contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe“

01 Sep 2022 514

Ministerul Dezvoltării - „Am considerat necesară instituirea măsurii suplimentare pentru conducătorul autorității sau instituției, unde își desfășoară funcționarul public activitatea“

26 Aug 2022 481

Ministrul Dezvoltării „Continuăm să sprijinim proiectele comunităților locale. Fără această măsură ar fi în pericol multe investiții“

26 Aug 2022 455

Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța, pe lista instituțiilor ce primesc fonduri de la Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

26 Aug 2022 579

30 de milioane de lei pentru eficientizarea energetică a blocurilor, prin Ministerul Dezvoltării. Lista imobilelor (DOCUMENT)

24 Aug 2022 737