Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție Fidelis, între 8-17 aprilie. Donatorii de sânge primesc în continuare cea mai bună dobândă


 
 • Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.
 
Ministerul Finanțelor și „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, lansează, în perioada 8-17 aprilie, o nouă ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, în care donatorii de sânge primesc cea mai bună dobândă, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Finanțelor.
 

„Fidelis creează în jurul său un cerc virtuos de progres, prin echilibrul între stabilitate și solidaritate. Investițiile în instrumente cu grad mic de risc ca acesta oferă protecția capitalului investit, un flux constant de venituri neimpozabile și diversificarea portofoliului de investiții. Mai mult, prin implicarea în astfel de proiecte, investitorii aduc beneficii sociale tangibile: printr-o singură donare salvează până la trei vieți, primind la schimb dobânda cea mai bună. Dincolo de acestea, răspundem și celor care caută un instrument în valută, având dobânzi de până la 5% pentru tranșa în euro”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

 
Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.
 
De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.
 
Vrem ca și în această ediție, prin tranșa dedicată donatorilor, să contribuim concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel național, local dar și în mediul privat.
 
Titluri de stat în euro, cu dobânzi de până la 5%
 
Totodată, în afară de tranșa specială, ediția FIDELIS care debutează luni, 8 aprilie, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.
 
Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.
 

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.
 
Comisioane zero și câștiguri neimpozabile

 
În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.
 
Deținătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.
 
Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la secțiunea Datorie Publică și pe paginile instituțiilor partenere:
 
 • www.btcapitalpartners.ro; 
 • www.bcr.ro; 
 • www.brd.ro; 
 • www.alphabank.ro; 
 • www.bvb.ro - Programul FIDELIS).
 
Informații de background:
 
Ce trebuie să știi dacă donezi sânge:
 
Pentru a putea dona sânge trebuie să îndeplinești următoarele condiții:
 
 • să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;
 • să fii cetățean român sau (în cazul străinilor) să ai rezidența legală pe teritoriul României de minim 1 an și să poți comunica minimal în limba română;
 • să ai la tine un act de identitate valabil (C.I., pașaport, carnet de conducere, carnet militar);
 • să ai o stare generală fizică și psihică bună;
 • să ai greutatea >/= 50 kg;
 • să ai tensiunea arterială sistolică între 10 şi 18 mmHg;
 • să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni;
 • să nu fii în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.);
 • să nu ai predispoziție la sângerare prelungită în caz de leziuni;
 • femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare, în perioada menstruală sau la mai puțin de 5 zile de la ultima zi a ciclului menstrual;
 • rezultatele analizelor din sângele prelevat din deget, înainte de donare, să fie în limitele acceptabile pentru donare (hemoglobină, glicemie, calciu, trombocite);
 • vene vizibile, bine conturate. Locul puncției să nu aibă eczeme sau iritații.
 
Alte beneficii pentru donatori:
 
 • adeverință pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB;
 • zi liberă, plătită, de la muncă, sau adeverință pentru școală/facultate;
 • bonuri de masă în valoare de 280 lei, valabile până la sfârșitul anului;
 • o dată pe an donatorii pot face un set complet de analize de sânge, gratuit, la Centrul de Transfuzie Sanguină (la minim 1 lună distanță față de ultima donare);
 • românii care donează sânge de cel puțin trei ori pe an pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri și terenuri, a încheiat sursa citată.


Citește și:
A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța se pregătește pentru scanere de ultimă generație în punctele vamale

21 May 2024 431

Firma Consega Holding SRL, executată silit Hotelul Dayan, scos la mezat de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

15 May 2024 694

Două automobile, din patrimoniul firmei, de vânzare One Star Security SRL, executată de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 582

Fabrica de apă de la Crîngu se vinde pe bucăți Licitație la fiscul din Constanța pentru valorificarea bunurilor firmei Izvor M.D.Crîngu SRL, deținută de familia Comănescu (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1200

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 805

Sindicatul Național al Salariaților comunelor și orașelor din România cheamă în judecată Guvernul României. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Mar 2024 526

Justiție Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, la judecată cu Direcția Finanțelor Publice. Creanțe de peste 70.000 lei

12 Mar 2024 803

Bunurile societății One Star Security SRL, scoase la licitatie de AJFP Constanța (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1919

Bunuri estimate la peste 19 milioane de lei Zeci de locomotive ale CFR Marfă SA, scoase la mezat de AJFP Constanța (DOCUMENT)

09 Mar 2024 4467

MF lansează varianta simplificată a aplicației e-Factura. Ministrul Marcel Boloș „Este în primul rând utilă celor aproximativ 670.000 contribuabili mici care au nevoie de un format gratuit și ușor de folosit”

05 Mar 2024 624

Trei terenuri deținute de Primăria Cogealac, scoase la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

26 Feb 2024 931

Curtea de Apel reduce drastic daunele morale pentru un polițist din Constanța! Cu recurs (MINUTA)

19 Feb 2024 839

Magistrații Curții de Apel Constanța au amânat pronunțarea CN APM SA, la judecată cu mai multe instituții, printre care Ministerul Finanţelor Publice și ANAF

18 Feb 2024 710

Iată de când Crește, din nou, prețul țigaretelor

18 Feb 2024 847

Un teren deținut de Green Garden Art Fast SRL, scos la licitație de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 1068