Ministrul Adrian Câciu Guvernul României a adoptat ordonanța de urgență prin care devine operațional Radarul Mărfurilor

Radarul mărfurilor. Foto: Facebook/Adrian CâciuMinistrul Finanțelor, Adrian Câciu a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi s-a aprobat în Guvernul României Ordonanța de urgență prin care devine operațional Radarul Mărfurilor, respectiv Sistemul Național RO-e-Transport. 

„Vorbim despre un sistemul electronic integrat de monitorizare a mijloacelor de transport marfă. Radarul Mărfurilor, care va monitoriza în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României.
Consider că acesta este un element-cheie în strategia de reducere a evaziunii fiscale, unul din obiectivele majore pe care mi le-am asumat în acest an“ - a precizat ministrul Adrian Câciu .


Ministrul a menționat că este nevoie de rezultate solide în această privință pentru că, din miliardele de lei ce vor fi scoase astfel la suprafață, vor fi finanțate noi politici publice pentru a sprijini nivelul de trai al românilor.

„Am încredere că acest sistem își va dovedi rapid eficiența și că atât bugetul de stat, cât și mediul de afaceri vor fi marii beneficiari ai acestei măsuri.
Vrem să protejăm firmele care își desfășoară activitatea în mod corect și își achită cinstit obligațiile fiscale către stat. Și vrem să folosim sumele suplimentare provenite din colectarea cât mai eficientă taxelor și impozitelor inclusiv pentru a susține în continuare măsuri de sprijinire a companiilor românești!“ - a mai precizat ministrul Adrian Câciu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu „De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente”

14 Apr 2024 456

Ministrul Adrian Câciu Prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie

21 Jan 2024 793

Ministrul Adrian Câciu „Împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii“

21 Jan 2024 743

Participarea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene la reuniunea informală a miniștrilor responsabili de politica de coeziune

29 Sep 2023 819

Premierul Nicolae Ciucă Guvernul va aproba continuarea Programului „Noua Casă“ (VIDEO)

26 Jan 2023 1107

2 miliarde de lei este impactul Ordonanţei de majorare a salariilor în sectorul bugetar

22 Aug 2022 1131

Ministrul Finanțelor „Pentru această rectificare s-a avut clar în vedere modul în care sunt finanţate pachetele de măsuri pentru cetățeni și economie“ (VIDEO)

18 Aug 2022 1360

Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal. Când vor intra în vigoare modificările (VIDEO)

15 Jul 2022 1138

Ordonanța de urgență care vizează modificarea Codului fiscal a fost parcurs în primă lectură în ședința de Guvern

06 Jul 2022 980

USR solicită demiterea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu

19 Apr 2022 2510

Ministrul Finanțelor „Astăzi am semnat şi continuarea programului 'Noua Casă'“

11 Feb 2022 1392

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii. Ce s-a discutat

07 Feb 2022 1532

Ministrul Finanțelor „Guvernul a adoptat prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HORECA“

31 Jan 2022 1278

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor „România va avea un buget de investiţii pe care nu l-a avut niciodată în istorie“

10 Dec 2021 1436