Ministrul Adrian Câciu „Împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii“

Foto: Facebook/GuvernMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în condiţiile în care producţia de cereale este valorificată la un preţ mic, dată fiind situaţia din Ucraina, informează Agerpres.ro

"Problema la cerealele ucrainene nu este, dacă vreţi, marfa. Marfa nu rămâne în România. Problema este preţul. Toată această parte a Mării Negre a suferit o scădere de preţ pentru că avem o supraofertă: cerealele ucrainene care se duc în piaţă, nu în România, dar se duc în piaţă şi scad preţul pe toată piaţa europeană. Şi atunci, degeaba ai producţie, pentru că tu o valorifici la un preţ foarte slab şi nu poţi să-ţi plăteşti creditele", a afirmat, într-o emisiune la un post local de radio, Adrian Câciu.


Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că este o situaţie pentru care o ţară nu poate găsi singură un răspuns.

"Trebuie să ai o discuţie şi cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că trebuie să existe o formulă de a compensa această provocare la care sunt supuşi fermierii", a spus Adrian Câciu.


Alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene participă duminică la un eveniment organizat la Alba Iulia de către europarlamentarul Victor Negrescu. 

 Agerpres.ro 

Citește și: 

Fermierii români solicită sprijin la Bruxelles în privinţa comerţului cu produsele agricole din Ucraina

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu „De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente”

14 Apr 2024 456

Ministrul Adrian Câciu Prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie

21 Jan 2024 792

Participarea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene la reuniunea informală a miniștrilor responsabili de politica de coeziune

29 Sep 2023 817

Premierul Nicolae Ciucă Guvernul va aproba continuarea Programului „Noua Casă“ (VIDEO)

26 Jan 2023 1106

2 miliarde de lei este impactul Ordonanţei de majorare a salariilor în sectorul bugetar

22 Aug 2022 1130

Ministrul Finanțelor „Pentru această rectificare s-a avut clar în vedere modul în care sunt finanţate pachetele de măsuri pentru cetățeni și economie“ (VIDEO)

18 Aug 2022 1358

Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal. Când vor intra în vigoare modificările (VIDEO)

15 Jul 2022 1137

Ministrul Adrian Câciu Guvernul României a adoptat ordonanța de urgență prin care devine operațional Radarul Mărfurilor

08 Apr 2022 1114

Ministrul Finanțelor „Astăzi am semnat şi continuarea programului 'Noua Casă'“

11 Feb 2022 1392

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii. Ce s-a discutat

07 Feb 2022 1532

Ministrul Finanțelor „Guvernul a adoptat prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HORECA“

31 Jan 2022 1278

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor „România va avea un buget de investiţii pe care nu l-a avut niciodată în istorie“

10 Dec 2021 1436