Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu „Au fost descoperite fără licenţa 24 de centre rezidenţiale, care funcţionează ilegal“ (VIDEO)

Ministrul Cătălin Predoiu. Foto: Guvernul RomânieiMarian-Catalin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne a vorbit astăzi în ședința de Guvern despre controalele efectuate în centrele de bătrâni. 

„Controalele au fost efectuate în baza dispoziţiei prim-ministrului Guvernului României pentru verificări la nivelul tuturor centrelor rezidenţiale destinate persoanelor minore, vârstnice sau cu dizabilităţi din toată ţara, precum şi în baza ordinului ministrului Afacerilor Interne, 101 din 7 iulie, anul curent, prin care s-au dispus măsuri de coordonare şi organizare prefecţilor, dar şi pentru colectare şi centralizare de date transmise de la echipele mixte de control. Astfel, la nivelul municipiului Bucureşti şi celor 41 de judeţe, s-au constituit echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniile respective, mai precis Agenţiei Naţionale pentru Plăti şi Inspecţie Socială, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, inspectoratelor teritoriale pentru muncă, direcţiilor de sănătate publică, Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerului Afacerilor Interne – pentru situaţii în care se constată încălcări ale legii penale, dar şi pentru situaţii de urgenţă – şi, suplimentar, la activităţile de control au fost cooptate, atunci când a fost nevoie, structuri teritoriale de asistenţă socială şi protecţia copiilor“ - a precizat ministrul Cătălin Predoiu. 


Ministrul a menționat că în România au fost licenţiate în baza Legii 197 din 2012, 5.197 servicii sociale, din care 2.812 în sistem public şi 2.385 în sistem privat.

„Au fost evaluate, controlate 1.037 de unităţi, dar, suplimentar faţă de acestea, au fost descoperite fără licenţa 24 de astfel de centre rezidenţiale, care funcţionează deci ilegal.

În urma colectării datelor din primele zile de control de la instituţiile care au atribuţii de control, potrivit legilor de organizare, centralizate la nivelul prefecţilor şi apoi la nivelul celor 3 ministere amintite, putem să comunicăm faptul că din toate cele 1.037 de centre verificate au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, 7 de retragere autorizaţie sanitară şi 6 de închidere, deci, practic, în total 13 centre, aşa cum a spus şi primul ministru, nu îşi mai desfăşoară în acest moment activitatea.

La faţa locului au fost evaluate 13.044 de persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocarea, aproximativ 1,1% din toate persoanele evaluate.

Au fost întocmite 9 dosare penale, din care 5 vizează infracţiuni contra persoanei şi 4 infracţiuni de natură economică.

Au fost constatate şi aplicate un număr de 3.640 de sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativă de 10 milioane de lei.

În acţiunile desfăşurate au fost implicate, în medie zilnică, 1.259 de reprezentanţi ai structurilor de control de la instituţiile sus-citate“ - a mai precizat Cătălin Predoiu. 


 

Citește și: 

Premierul Marcel Ciolacu„Activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial“ (VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Predoiu „ Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, dar sunt convins că procesul este ireversibil”

31 Mar 2024 424

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 600

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 556

Consiliul JAI Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu privind combaterea migrației ilegale la nivel național și european

28 Jan 2024 694

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 715

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

24 Jan 2024 6416

Cătălin Predoiu La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale

24 Jan 2024 608

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 881

Zeci de mijloace tehnice necesare misiunilor de salvare în dotarea IGSU, IGJR și Salvamont. Predoiu, prezent la eveniment (DOCUMENT)

12 Jan 2024 731

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu despre protestul transportatorilor „Forțele de ordine nu fac altceva decât să respecte legea”

11 Jan 2024 1043

Cătălin Predoiu, despre Sea Schengen „Portul Constanța devine mult mai atractiv”

05 Jan 2024 823

Ministrul Cătălin Predoiu „2023 a fost și anul în care am văzut pacea devenind, în Europa, mai fragilă ca oricând“

31 Dec 2023 779

Ministrul Cătălin Predoiu „Asigur toţi cetăţenii că forţele MAI lucrează şi în aceste zile de sărbătoare“ (VIDEO)

23 Dec 2023 830

Cătălin Predoiu, declarații la evenimentul de recepționare a 15 autospeciale de stingere intrate în dotarea ISU (VIDEO)

18 Dec 2023 904

Cătălin Predoiu, la inaugurarea noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov

08 Dec 2023 1000