Ministrul Afacerilor Interne stabilește prioritățile de acțiune pentru perioada următoare

foto: facebook.com Marți, 5 septembrie 2023, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne, de la nivel central și teritorial, pentru a stabili principalele priorități de acțiune pentru perioada următoare.

Au participat reprezentanți ai Poliției Române, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Direcției Generale Management Operațional, Direcției Generale Anticorupție, Direcției Generale de Protecție Internă, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, transmite MAI prin intermediul unui comunicat oficial.

Ministrul Afacerilor Interne a transmis mulțumiri pentru eforturile depuse la nivel național de asigurare a climatului de ordine publică și protejare a cetățenilor, dar a atras atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicați angajați MAI. Astfel, ministrul Cătălin Predoiu a menționat neglijențe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate și abordare proactivă în desfășurarea misiunilor și îndeplinirea atribuțiilor, carențe la nivel managerial.

„Vă solicit o nouă atitudine față de profesie, față de muncă, față de cetățean. Este nevoie de mai multă implicare. Vă îndemn să vă recâștigați statutul pe care îl meritați în cadrul comunității. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria față de cetățeni”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a cerut șefilor de la nivelul tuturor structurilor să acorde o maximă atenție respectării priorităților de acțiune pentru perioada următoare: prevenirea și combaterea traficului de droguri și de persoane, intensificarea luptei cu crima organizată, combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, a solicitat implicare în punerea în aplicare a Planului Național Cadru de Acțiune privind Siguranța Școlară, care a fost semnat astăzi. Ministrul Afacerilor Interne a atras atenția cu privire la nevoia consolidării pregătirii profesionale a angajaților MAI, de la toate nivelurile, cu accent pe cei din zona operativă, angajați recent sau cu puțini ani de experiență. În cadrul discuțiilor, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a solicitat, la rândul său, creșterea gradului de mobilizare al întregului personal operativ și acordarea unei atenții suplimentare sesizărilor cetățenilor, cerând mai multă exigență din partea șefilor pentru identificarea angajaților cu probleme de comportament, care nu respectă rigorile profesiei de polițist.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a solicitat managerilor structurilor centrale și județene să efectueze constant analize cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor pentru a verifica eficiența măsurilor adoptate și stabilirea unora noi, de fiecare dată când este cazul, obiectivul final fiind creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

„Sunt conștient că sunt foarte multe lucruri de remediat sau îmbunătăţit în structurile MAI. Acţionăm deja pe multiple direcţii. Asigur cetăţenii că am mobilizat activele MAI pentru atingerea priorităţilor şi construirea unei noi atitudini faţă de muncă şi cetăţean. Unele lucruri se pot face pe loc, altele cer mai mult timp. Dar am cerut, cu toată legitimitatea funcţiei, acţiune imediată şi creşterea calităţii actului profesional în toate structurile MAI. Voi utiliza toate pârghiile administrative şi competențele legale pe care le am pentru atingerea acestor obiective”, a mai declarat ministrul de Interne la finalul reuniunii.



Citește și:

 Cătălin Predoiu, la sediul IPJ Constanța- „Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate din partea fiecărui poliţist“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revenirea la Farul Constanța, una dintre variantele lui Denis Alibec!

02 Dec 2023 1339

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Marilenei Dragnea, subprefectul județului Constanța (DOCUMENTE)

02 Dec 2023 413

Doi tineri reținuți pentru vandalizarea mai multor mașini la Galați (GALERIE FOTO)

02 Dec 2023 420

Cutremur în zona insulei Mindanao din Filipine! Sunt așteptate mai multe tsunamiuri

02 Dec 2023 377

UPDATE Intervenție de urgență pe bulevardul Tomis din Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

02 Dec 2023 906

Razie a polițiștilor în municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 Dec 2023 511

Un șofer beat a lovit cu mașina mai multe indicatoare auto pe DN39 în stațiunea Eforie

02 Dec 2023 514

Ministrul Culturii, Raluca Turcan - „Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania“

02 Dec 2023 477

Mai multe județe din țară sub cod galben de vânt! În toată țara vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă

02 Dec 2023 805

Atenționări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații în mai multe județe din țară

02 Dec 2023 495

Accident rutier pe DN 1, la Predeal, județul Brașov! Sunt mai multe victime. Traficul, blocat în zonă

02 Dec 2023 1062

Vandalism în Galați! Mai mute mașini cu anvelope distruse prin înțepare și caroserii stropite cu vopsea

02 Dec 2023 417

Explozie la o centrală termică în județul Olt. O femeie a decedat

02 Dec 2023 674

Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore. Iată ce au constatat autoritățile

02 Dec 2023 419

Klaus Iohannis România este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice

02 Dec 2023 396