Ministrul Afacerilor Interne stabilește prioritățile de acțiune pentru perioada următoare

foto: facebook.com Marți, 5 septembrie 2023, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne, de la nivel central și teritorial, pentru a stabili principalele priorități de acțiune pentru perioada următoare.

Au participat reprezentanți ai Poliției Române, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Direcției Generale Management Operațional, Direcției Generale Anticorupție, Direcției Generale de Protecție Internă, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, transmite MAI prin intermediul unui comunicat oficial.

Ministrul Afacerilor Interne a transmis mulțumiri pentru eforturile depuse la nivel național de asigurare a climatului de ordine publică și protejare a cetățenilor, dar a atras atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicați angajați MAI. Astfel, ministrul Cătălin Predoiu a menționat neglijențe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate și abordare proactivă în desfășurarea misiunilor și îndeplinirea atribuțiilor, carențe la nivel managerial.

„Vă solicit o nouă atitudine față de profesie, față de muncă, față de cetățean. Este nevoie de mai multă implicare. Vă îndemn să vă recâștigați statutul pe care îl meritați în cadrul comunității. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria față de cetățeni”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a cerut șefilor de la nivelul tuturor structurilor să acorde o maximă atenție respectării priorităților de acțiune pentru perioada următoare: prevenirea și combaterea traficului de droguri și de persoane, intensificarea luptei cu crima organizată, combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, a solicitat implicare în punerea în aplicare a Planului Național Cadru de Acțiune privind Siguranța Școlară, care a fost semnat astăzi. Ministrul Afacerilor Interne a atras atenția cu privire la nevoia consolidării pregătirii profesionale a angajaților MAI, de la toate nivelurile, cu accent pe cei din zona operativă, angajați recent sau cu puțini ani de experiență. În cadrul discuțiilor, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a solicitat, la rândul său, creșterea gradului de mobilizare al întregului personal operativ și acordarea unei atenții suplimentare sesizărilor cetățenilor, cerând mai multă exigență din partea șefilor pentru identificarea angajaților cu probleme de comportament, care nu respectă rigorile profesiei de polițist.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a solicitat managerilor structurilor centrale și județene să efectueze constant analize cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor pentru a verifica eficiența măsurilor adoptate și stabilirea unora noi, de fiecare dată când este cazul, obiectivul final fiind creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

„Sunt conștient că sunt foarte multe lucruri de remediat sau îmbunătăţit în structurile MAI. Acţionăm deja pe multiple direcţii. Asigur cetăţenii că am mobilizat activele MAI pentru atingerea priorităţilor şi construirea unei noi atitudini faţă de muncă şi cetăţean. Unele lucruri se pot face pe loc, altele cer mai mult timp. Dar am cerut, cu toată legitimitatea funcţiei, acţiune imediată şi creşterea calităţii actului profesional în toate structurile MAI. Voi utiliza toate pârghiile administrative şi competențele legale pe care le am pentru atingerea acestor obiective”, a mai declarat ministrul de Interne la finalul reuniunii.



Citește și:

 Cătălin Predoiu, la sediul IPJ Constanța- „Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate din partea fiecărui poliţist“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stațiunea Mamaia din Constanța, înainte de minivacanță (Galerie FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 220

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 283

Bloc de 8 etaje cu parcaj suprateran, pe strada Eliberării din Constanța Dezbaterea publică pentru investiția Calipso Residences SRL va avea loc în luna mai

27 Apr 2024 268

Atlantic Blue Construct SRL s-a mutat cu sediul în satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța

27 Apr 2024 157

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța anunță primul spectacol al lunii mai – „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi

27 Apr 2024 188

Ce cadouri se fac de Florii? Idei pentru a-i surprinde plăcut pe sărbătoriții zilei

27 Apr 2024 227

Descoperă cum să faci micii la grătar care să îți lase toți invitații cu gura apă!

27 Apr 2024 285

Deliciile grătarului de 1 Mai. Rețete pentru o petrecere reușită

27 Apr 2024 282

Firme Constanța Administrator nou în cadrul Memoso Smart SRL

27 Apr 2024 246

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 269

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 264

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 311

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 399

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 493

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 433