Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu Președintele Comitetului Militar NATO pentru a discuta despre securitatea în regiunea Mării Negre

foto: facebook.com În marja Forumului de Securitate de la Varșovia, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 3 octombrie, o întrevedere cu Președintele Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer.

Ministrul român evidențiat evoluțiile de securitate îngrijorătoare din regiunea Mării Negre și a mulțumit înaltului oficial NATO pentru sprijinul acordat și măsurile adoptate de Alianță ca urmare a atacurilor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata apropiere a granițelor naționale, a transmis Ministerul Apărării Naționale prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Prezența detașamentului Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii compus din patru avioane de luptă F-16 Fighting Falcon și 100 de militari, dislocat la Baza Aeriană de la Borcea, care au executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită, alături de alte elemente suplimentare, este o dovadă clară a solidarității aliate și a deciziilor rapide și eficiente luate în funcție de provocările de securitate cu care ne confruntăm.

Trebuie să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru ca cetățenii noștri să se simtă în siguranță. Este datoria noastră principală“, a subliniat ministrul Angel Tîlvăr.

De asemenea, ministrul apărării a evidențiat necesitatea menținerii pe agenda aliată a importanței strategice a regiunii Mării Negre și a accentuat rolul autorităților militare în adaptarea NATO la noul context de securitate.


Citește și:

Klaus Iohannis, discuţii cu preşedintele SUA și secretarul general al NATO, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Anunțul lui Angel Tîlvăr

10 Nov 2023 450

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr îi omagiază pe soldații români căzuți în războaie cu ocazia ”Zilei Armatei Române” (VIDEO)

25 Oct 2023 653

MDLPA 50 de noi proiecte de infrastructură semnate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

05 Sep 2023 682

Ce mesaj a transmis ministrul Angel Tîlvăr cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

22 Apr 2023 813

Ministrul Angel Tîlvăr, la 19 ani de la aderarea României la NATO- "Avem cea mai puternică garanţie de securitate"

02 Apr 2023 758