Ministrul dezvoltării, la Tulcea. Întâlnire cu Consiliului Director al Asociației Orașelor din România



Adrian Veștea. Sursă foto: facebook.com/AdrianVestea
  • Au fost discutate oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării și care contribuie la modernizarea orașelor, precum Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ ori Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, 28 august 2023, în comuna Crișan (jud. Tulcea), la ședința Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări și probleme cu care se confruntă autoritățile publice locale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte.

Ministrul dezvoltării a trecut în revistă o parte dintre măsurile legislative pe care MDLPA le-a promovat în vederea sistematizării și îmbunătățirii legislației actuale, a reducerii birocrației și a apropierii administrației de cetățeni, precum Strategia națională de dezvoltare urbană integrată pentru orașe reziliente, verzi, incluzive și competitive 2022-2035 – Politica urbană a României, situația consorțiilor administrative sau Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor.

„Avem nevoie de o viziune comună, incluzivă și orientată spre rezultate, de un cadru care să asigure convergența la nivel european și să întărească dimensiunea urbană în acord cu importanța pe care aceasta o deține pentru o guvernare eficientă. Consider că, numai împreună cu administrația locală, putem îmbunătăți cadrul legal pentru a facilita accesul cetățenilor la servicii de calitate întrucât așteptările oamenilor sunt mari, iar administrația necesită o schimbare majoră de paradigmă”, a menționat ministrul Veștea.


Totodată, au fost discutate oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării și care contribuie la modernizarea orașelor, precum Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ ori Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În vederea asigurării cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a orașelor din România, anul trecut, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», au fost aprobate spre finanțare 355 de obiective de investiții, cu o valoare totală de 3,86 miliarde lei, ale căror beneficiari sunt orașe. Prin PNDL, 920 de obiective, în valoare totală de 3,57 miliarde de lei, au beneficiari din mediul urban, iar prin PNRR au fost semnate 1.049 de contracte de finanțare cu beneficiari din mediul urban, în valoare totală de peste 1,27 miliarde de euro“, a precizat ministrul.


Tot astăzi, ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat trei contracte cu finanțare din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 45.690.738,69 de lei. Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea unor străzi din municipiul Tulcea, extinderea rețelei de canalizare din comuna Somova și înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în comuna Greci.

Citește și:

LIVE TEXT: Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, prezent la Întâlnirea anuală a Asociației Aeroporturilor din România de la Venus

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid, din Constanța

03 Apr 2024 606

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1825

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 768

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea „Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare”

08 Dec 2023 686

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Fondurile europene contribuie la implementarea politicilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor”

05 Dec 2023 790

Adrian-Ioan Veștea- ”Franța este primul partener al României în ceea ce privește cooperarea la nivel descentralizat”

05 Dec 2023 687

Adrian-Ioan Veștea- ”Prin toate programele pe care le coordonăm, avem în vedere creșterea calității vieții locuitorilor”

04 Dec 2023 837

Ministrul Adrian-Ioan Veștea „Ministerul Dezvoltării asigură condiții moderne pentru derularea actului de justiție”

24 Nov 2023 764

Adrian-Ioan Veștea ”Cu fiecare proiect realizat la nivelul comunităților locale, calitatea vieții oamenilor se îmbunătățește”

21 Nov 2023 765

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea ”Trebuie să asigurăm continuitatea implementării investițiilor pe care le finanțăm”

16 Nov 2023 686

Ministrul Finanțelor Valabilitatea voucherelor de energie a fost prelungită până la 31 martie 2024 (VIDEO)

16 Nov 2023 745

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării”

13 Nov 2023 768

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Investițiile care devin realitate ajută comunitățile să crească pe termen mediu și lung”

06 Nov 2023 833

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Eforturile noastre trebuie concentrate spre îndeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor”

30 Oct 2023 731

Adrian Veștea „Investițiile Ministerului Dezvoltării sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor”

16 Oct 2023 818