LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, prezent la Întâlnirea anuală a Asociației Aeroporturilor din România de la Venus

  • Astăzi, 23 august 2023, are loc conferința de presă organizată la Întâlnirea Anuală a Asociației Aeroporturilor din România, ce va avea loc la Mera Resort Venus.
 
Astăzi, 23 august 2023, are loc conferința de presă organizată la Întâlnirea Anuală a Asociației Aeroporturilor din România, ce va avea loc la Mera Resort Venus.
 
La evenimentul dedicat evoluției circulației aeriene din România, organizat anual de AAR, participă, in perioada 21-25 august 2022, toți directorii aeroporturilor din Romania, Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, Secretarul de Stat Bogdan Mîndrescu din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, conducerea ROMTSA și Autoritatea Aeronautică Civilă, diverse entități, instituții, companii private și parteneri implicați în industria aviației.
 
La conferința de presă vor participa:
  • David Ciceo, Președinte Asociația Aeroporturilor din România/ Director General Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj;
  • Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării;
  • Bogdan Stelian Mîndrescu, Secretar de stat, Ministerul Transporturilor;
  • Corina Martin, Secretar General Federatia Patronatelor din Industria Ospitalității din România / Președinte de onoare RESTO Constanța;
  • Bogdan Artagea, Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogalniceanu, Constanța.

UPDATE:

David Ciceo face o prezentare a aeroporturilor din România.

„Avem o creștere cu 5% față de anul 2019, iar traficul european este pe scădere. Avem multe provocări, provocările aviației civile sunt în concordanta cu cele europene.

Traficul aerian a fost de 13.825.000 de pasageri pe ianuarie - iulie 2023.
 

Traficul de marfă a fost pe scădere față de 2022", decalară David Ciceo.

 


„Londra, Milano, București, Tel Avib și Istanbul sunt top 5 destinații de zbor din România”, precizează David Ciceo.

 

UPDATE 2:

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat astăzi la ședința anuală a directorilor generali ai aeroporturilor din România. Cu această ocazie, ministrul dezvoltării și-a manifestat disponibilitatea de a promova și susține, la nivelul Guvernului, cele mai bune soluții care să contribuie la dezvoltarea comunităților locale, prin asigurarea unor servicii de calitate către populație, la standarde europene.
 
Totodată, Adrian-Ioan Veștea a reamintit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu reprezentanții instituțiilor administrației publice centrale cu atribuții în domeniu (precum Ministerul Transporturilor și Infrastructurii sau Consiliul Concurenței), au colaborat cu reprezentanții Asociației Aeroporturilor din România în vederea realizării demersurilor legale referitoare la acordarea de sprijin financiar aeroporturilor regionale, pentru depășirea dificultăților financiare generate de pandemia Covid-19.  

Ia cuvântul ministrul dezvoltării, Adrian Vestea.




UPDATE 3:

„În perioada 2020-2022, la propunerea Ministerului Dezvoltării, au fost alocate, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, peste 68,5 milioane de lei pentru susținerea activității aeroporturilor regionale din Cluj, Iași, Sibiu, Dolj, Bacău și Suceava, care au un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an. De asemenea, în anul 2021, au fost alocate 41,5 milioane de lei și pentru județele Arad, Maramureș, Bihor, Satu Mare, Mureș și Tulcea, care au sub autoritate aeroporturi mici, cu trafic de sub 200.000 pasageri/an”, a precizat ministrul Veștea.

 


Sumele alocate pentru aeroporturile mari sunt notificate și autorizate de Comisia Europeană, în baza „Cadrului Temporar pentru măsuri de Ajutor de Stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19”.
 
Sumele alocate din bugetele județelor către aeroporturile mici reprezintă ajutor de stat și, pentru acestea, se aplică Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1259/2019 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din România cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an, cu modificările ulterioare. Perioada de valabilitate a actualei Scheme este până la data de 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire până pe 4 aprilie 2024.
 

„Vă asigur că am luat toate măsurile astfel încât să fim pregătiți pentru prelungirea acestei Scheme cu încă trei ani, până la data de 4 aprilie 2027, dacă Orientările Comisiei Europene privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor și companiilor aeriene vor fi modificate. Astfel, în luna septembrie, vom solicita consiliilor județene care au în subordine aeroporturi să ne comunice valoarea ajutoarelor de stat pe care intenționează să le acorde în următorii trei ani”, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Veștea.


UPDATE 4:

„Părea doar un vis cu Brașovul și iată ca am reușit sa finalizam pe 15 iunie aeroportul de pa Brașov și mi am dat demisia atunci pentru va trebuia sa ma duc în Guvernul României. Avem premisele ca la aeroportul din Brașov sa ajungem la 100.000 de pasageri.

Sunt aici în calitate de prieteni, cât și în calitate de ministru. Sunt cel care are responsabilitatea autorităților locale. 13 aeroporturi sunt in subordinea CJ-urilor", mai declară ministrul dezvoltării.

 

UPDATE 5:


Nicolae Crețu ia cuvântul.

„La Mihail Kogălniceanu vorbim de civil și de militar, de utilizare comună și de siguranță a pasagerilor. Trebuie să vorbim de performanță”, declară Nicolae Crețu.


UPDATE 6:


Corina Martin ia cuvântul.
 

„Alături de colegii de presă facem promovarea turismului. Vorbim de aviație de 8 ani și ne vedem la aceasta conferință de vară. Suntem bucuroși sa găzduim pe litoral aceasta conferință. Sunt peste 150 de specialiști la Mera Resort. Mă bucur să văd că cifrele anunțate de asociația aeroporturilor sunt în creștere. Este un semnal foarte bun pentru aviația română", declară Corina Martin.

 

UPDATE 7: 

Bogdan Artagea ia cuvântul.



El spune că aeroportul de la Mihail Kogălniceanu are 100 milioane euro fonduri.

„Vom vedea aeroportul legat de Gară Constanța. Va fi o conectare duală. Calea ferată va trece prin Palazu Mare, și ajunge până spre Medgidia.  Lucrările vor fi demarate de CFR Infrastructură. Vor schimba calea ferată până la Lumina și apoi cale ferată nouă”, declară acesta.

UPDATE 8:
 

David Ciceo a răspuns la întrebarea adresata de ZIUA de Constanța legata de întârzierile companiilor aeriene din ultima perioadă. El a spus că media întârzierilor nu depășește în România media europeană.

UPDATE 9:


 


Citește și:
Când va exista un tren care va lega aeroportul Mihail Kogălniceanu de Gara Constanța? (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 583

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 742

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 613

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 796

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 764

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 619

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 522

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 754

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 702

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 682

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1142

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 885

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 659

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1166

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 668