Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

 
 
Adrian - Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a menționat, înr-o postare pe Facebook, că, în ce privește noul stadion de la Constanța (care urmează a se construi pe amplasamentul vechii arene „Gheorghe Hagi“, care a fost demolată), a trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare, „urmând ca de mâine, după ședința de guvern, construcția stadionului să intre în linie dreaptă“.
  

O națiune care își respectă valorile cu siguranța are în ADN puterea de a progresa și de a se dezvolta.

Proiectul stadionului de la Constanța are o semnificație specială pentru că reprezintă dincolo de un activ sportiv modern și ceea ce națiunea română îi poate oferi marelui nostru Gheorghe Hagi: o arenă modernă unde noile generații, educate și inspirate de acesta, precum și echipa favorită, Farul Constanța, vor depăși realizările Generației de Aur.
 
Astăzi, am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare, urmând ca de mâine, după ședința de guvern, construcția stadionului să intre în linie dreaptă.
 
Îi mulțumesc și căpitanului FC Barcelona, domnului Gică Popescu pentru toate eforturile ca acest proiect să devină realitate. Mult succes, Gheorghe Hagi!, este mesajul ministrului Adrian Ioan Veștea.

 
Acesta a participat, pe 10 iulie 2023, la Constanța, la evenimentul evenimentul intitulat „Arena de 10“, care a marcat startul lucrărilor de demolare a stadionului din strada Primăverii, în locul căruia va fi ridicată o nouă arenă. 
 
Primăria Constanța a invitat la acest eveniment mai multe personalități, locale și naționale, atât din sport (inclusiv Gheorghe Hagi și alte legende ale clubului Farul), cât și din administrație. 
 

Sunt aici pentru un om pe care-l admir, Gheorghe Hagi, cu o carieră extraordinară. Și-a pus viața și talentul în slujba țării. Îi arătăm cât îl prețuim. Momentul de astăzi mă face fericit. Demarăm un proiect prin care să oferim lui Gheorghe Hagi, Farului și Constanței un stadion la nivel internațional, a spus atunci ministrul Adrian Veștea.

Pe site-ul oficial al Companiei Naționale de Investiții SA (CNI), se menționează că obiectivul „Construire stadion Gheorghe Hagi , Str. Primăverii, nr. 2-11, municipiul Constanța“ se află „în procedură de achiziție publică“.
 
Se menționează că datele de pe site despre sălile de sprot polivalente și complexurile sportive sunt actualizate în aprilie 2024.

 

Compania Națională de Investiții S.A., prin subprogramele dedicate din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, investește în dezvoltarea infrastructurii sportive de performanță. La acest moment, se află în diverse stadii de implementare, mai multe obiective de investiții care sunt menite să contribuie la dezvoltarea bazelor sportive de performanță de pe teritoriul țării, se arată pe site.

 
Potrivit sursei citate, viitorul stadion de la Constanța are o valoare estimată, conform anunț achiziție publică, de 330,98 milioane lei și o capacitate de 18.190 locuri.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

 
O nouă licitație organizată de CNI care vizează noul stadion Gheorghe Hagi din Constanța, atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA S-a semnat contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid, din Constanța

03 Apr 2024 614

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 777

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea „Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare”

08 Dec 2023 690

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Fondurile europene contribuie la implementarea politicilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor”

05 Dec 2023 794

Adrian-Ioan Veștea- ”Franța este primul partener al României în ceea ce privește cooperarea la nivel descentralizat”

05 Dec 2023 689

Adrian-Ioan Veștea- ”Prin toate programele pe care le coordonăm, avem în vedere creșterea calității vieții locuitorilor”

04 Dec 2023 839

Ministrul Adrian-Ioan Veștea „Ministerul Dezvoltării asigură condiții moderne pentru derularea actului de justiție”

24 Nov 2023 769

Adrian-Ioan Veștea ”Cu fiecare proiect realizat la nivelul comunităților locale, calitatea vieții oamenilor se îmbunătățește”

21 Nov 2023 766

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea ”Trebuie să asigurăm continuitatea implementării investițiilor pe care le finanțăm”

16 Nov 2023 690

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării”

13 Nov 2023 773

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Investițiile care devin realitate ajută comunitățile să crească pe termen mediu și lung”

06 Nov 2023 838

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Eforturile noastre trebuie concentrate spre îndeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor”

30 Oct 2023 734

Adrian Veștea „Investițiile Ministerului Dezvoltării sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor”

16 Oct 2023 822

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea „Proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara”

02 Oct 2023 854

Ministerul Dezvoltării Aproape 800 de milioane de lei vor finanța 59 de noi proiecte de infrastructură și de consolidare a clădirilor cu risc seismic

25 Sep 2023 666