Ministrul Justiției, despre posturile de conducere ale DNA, DIICOT și Parchetului General. Cine sunt principalii candidați

Astăzi este ultima zi în care procurorii își pot depune candidaturile pentru conducerea DNA, DIICOT și a Parchetului General, la sediul Ministerului Justiției. În prima lună a anului viitor urmează să fie făcute propunerile pentru aceste funcții.

„Astăzi la miezul nopții expiră termenul pentru primele înscrieri pentru funcțiile de procuror general, procuror-șef DNA, și DIICOT. Există un alt termen care expiră pentru celelalte funcții, dar azi expiră termenul pentru cele trei. Noi o să verificăm mâine dimineață fiecare dosar de candidat pentru a vedea dacă are la dosar toate documentele cerute prin procedura si maine pana in pranz o sa afisam o lista cu candidatii inscrisi pentru fiecare pozitie. Singurul detaliu pe care pot să-l dau este că sunt mai multe candidaturi, speram să fie și altele. Mai este și astăzi o zi. Nu aș  vrea să dau detalii privind numărul sau persoanele, pentru că nu doresc să influențez în niciun fel pe cei care se mai pot gândi și care mai au timp să se înscrie. E o competiţie transparentă, o comisie de interviu lărgită, nu are doar membri din minister. Comisia va intervieva, vom discuta, apoi vom lua decizie”, a spus ministrul Predoiu, luni dimineaţa, la intrarea în Ministerul Justiţiei, citează presa centrală.


Ministrul a adăugat că are încredere în responsabilitatea procurorilor din Ministerul Public. Cătălin Predoiu a mai spus, luni, că e nevoie de procurori-şefi care să poată începe o reformă în Ministerul Public.

„Stabilitatea sistemului este importantă, e important să avem procurori şefi, prim-adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjunct de şef de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată începe o reformă în Ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât, să punctăm faţă de ceteţeni, să punctăm faţă de Comisia Europeană, să punctăm faţă de magistraţi în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”, a mai adăugat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până luni, la Direcţia resurse umane a Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se va publica pe pagina de internet, până la dată pe 24 decembrie, ora 24.00.
 
Potrivit sursei mai sus citate, Gabriela Scutea, procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov, și-a depus dosarul pentru Parchetul General.
Daniel Horodniceanu , fostul șef al DIICOT s-a înscris pentru un al doilea mandat la parchetul Antimafia, dar și pentru Parchetul General. Acesta a condus DIICOT în perioada 2015 – 2018.

Pentru șefia DNA, Călin Nistor se pare că ar fi principalul candidat. Acesta, din 10.05.2013 până în prezent ocupă funcția de procurer șef adjunct la DNA.

Sursă foto: Facebook/ Cătălin Predoiu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Predoiu „ Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, dar sunt convins că procesul este ireversibil”

31 Mar 2024 391

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 574

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 538

Consiliul JAI Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu privind combaterea migrației ilegale la nivel național și european

28 Jan 2024 675

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 701

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

24 Jan 2024 6279

Cătălin Predoiu La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale

24 Jan 2024 580

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 858

Zeci de mijloace tehnice necesare misiunilor de salvare în dotarea IGSU, IGJR și Salvamont. Predoiu, prezent la eveniment (DOCUMENT)

12 Jan 2024 712

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu despre protestul transportatorilor „Forțele de ordine nu fac altceva decât să respecte legea”

11 Jan 2024 1001

Cătălin Predoiu, despre Sea Schengen „Portul Constanța devine mult mai atractiv”

05 Jan 2024 797

Ministrul Cătălin Predoiu „2023 a fost și anul în care am văzut pacea devenind, în Europa, mai fragilă ca oricând“

31 Dec 2023 757

Ministrul Cătălin Predoiu „Asigur toţi cetăţenii că forţele MAI lucrează şi în aceste zile de sărbătoare“ (VIDEO)

23 Dec 2023 798

Cătălin Predoiu, declarații la evenimentul de recepționare a 15 autospeciale de stingere intrate în dotarea ISU (VIDEO)

18 Dec 2023 884

Cătălin Predoiu, la inaugurarea noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov

08 Dec 2023 972