Ministrul Lucian Bode „Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România“

Foto: Facebook/Lucian BodeMinistrul Lucian Bode a postat pe pagina sa de Facebook în care menționează faptul că aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România și nu există nicio justificare rațională și obiectivă pentru care această decizie să nu fie adoptată în cel mai scurt timp.

„Ne dorim eliminarea oricăror fragmentări în interiorul spațiului de liberă circulație și ne așteptăm la o abordare principială și corectă din partea tuturor partenerilor noștri europeni.
Ultimul pas pentru aderarea efectivă la spațiul Schengen este adoptarea Deciziei privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen, sens în care este necesară unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene.
Am abordat acest subiect în cadrul întrevederii pe care am avut-o astăzi cu liderii coaliției de guvernare și cu europarlamentarii români, cărora le-am prezentat stadiul procesului de aderare a României la Schengen și următorii pași pe care trebuie să-i facem în perioada următoare pentru succesul demersurilor noastre.
Este foarte important ca în această perioadă toate forțele politice responsabile să susțină pe deplin atingerea acestui obiectiv. Aderarea la Schengen este un obiectiv de țară și nu este loc de interese sau ambiții personale. Coordonarea eforturilor noastre este la fel de importantă, mai ales că vom demara în scurt timp o campanie politică și diplomatică fără precedent la nivel european, iar rolul europarlamentarilor români va fi substanțial în acest sens.
Aderarea României la Schengen este justificată nu numai de acțiunile noastre din ultima perioadă, ci de toate eforturile pe care România a continuat să le facă în toți acești ani de la momentul la care i-a fost confirmată îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen și până în prezent“ - a precizat ministrul Lucian Bode. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen

26 Jan 2024 702

Aderarea României la spaţiul Schengen aerian şi maritim, un pas foarte important pentru mediul de afaceri şi pentru IMM-uri

31 Dec 2023 1196

Comisia Europeană salută decizia de a primi România și Bulgaria în spațiul Schengen

31 Dec 2023 674

Proiectul acordului juridic privind aderarea maritimă şi aeriană la Schengen se află la autorităţile austriece (SURSE)

28 Dec 2023 582

Ungaria se va opune prin veto aderării Bulgariei la spaţiul Schengen. Condiția impusă

16 Dec 2023 775

Președintele Iohannis „Aderarea României la Spaţiul Schengen ar transmite un puternic mesaj de solidaritate şi unitate din partea UE”

11 Dec 2023 780

Iohannis „Aderarea României la Schengen cât mai curând va transmite un semnal puternic cu privire la unitatea europeană”

06 Oct 2023 850

Dacian Cioloş- „Este de datoria Guvernului şi a preşedintelui să nu rateze încă o dată şansa aderării la Schengen“

12 Jul 2023 915

UPDATE. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier „Germania este de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen“ (VIDEO)

24 May 2023 915

Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

30 Mar 2023 1140

Regele Cioabă, reacție amuzantă după eșecul la votul pentru intrarea în Schengen- "Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României"

10 Dec 2022 1335

România și Bulgaria nu aderă la spațiul Schengen. Ce urmează?

08 Dec 2022 1881

Klaus Iohannis a reiterat așteptările României privind aderarea la spațiul Schengen, la întâlnirea cu omologul german (VIDEO)

04 May 2022 1343

Klaus Iohannis Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui în mod esenţial la consolidarea Pieţei Unice

15 Mar 2022 2747

Premierul Nicolae Ciucă a ridicat la Bruxelles necesitatea unei decizii cât mai rapide pentru aderarea la Schengen (VIDEO)

21 Dec 2021 1559