Modificări ale normelor tehnice de siguranţă privind amenajarea poligoanelor de tragere (document)

Ministerul Afacerilor Interne a publicat în transparenţă decizională proiectul Ordinului ministrului Afacerilor interne pentru aprobarea Normelor tehnice de siguranţă privind construcţia şi amenajarea poligoanelor de tragere.
 
Potrivit documentaţiei, se aprobă normele tehnice de siguranţă privind construcţia şi amenajarea poligoanelor de tragere, acestea neaplicându-se în cazul poligoanelor de tragere aparţinând instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.
 
Bătaia maximă la aruncarea unui punct material în câmp gravitaţional constant, conform specificaţiilor din tabelul prevăzut, se obţine dacă unghiul format între axul ţevii armei şi planul orizontal de tragere este de 45 de grade.
Poligoanele de tragere se clasifică după următoarele criterii:
a) în funcţie de destinaţie;
b) în funcţie de tipul amenajării;
c) în funcţie de natura mijloacelor de siguranţă;
d) în funcţie de numărul câmpurilor de tragere;
e) în funcţie de natura câmpurilor de tragere;
f) în funcţie de întinderea zonei de pericol.
 
Perimetrul poligonului de tragere trebuie delimitat şi semnalizat cu mijloace de informare şi prevenire, în vederea eliminării riscului de acces neautorizat, după cum urmează:
a) panouri de avertizare, de dimensiunea A3 cu fundal roşu, pe care să fie inscripţionat cu litere albe următorul mesaj: „ATENȚIE! POLIGON DE TRAGERE! PERICOL DE ÎMPUȘCARE!”. Distanţa dintre panourile de avertizare trebuie să fie de maximum 50 m;
 

b) steaguri roşii, cu dimensiunea de 1,5 m x 0,75 m, amplasate pe un catarg de minimum 3 m înălţime, în cel puţin 2 puncte proeminente ale poligonului de tragere, vizibile de pe cel mai frecventat drum de acces, ridicate cu 30 de minute înainte de începerea tragerilor şi menţinute ridicate pe toata durata acestora;
 
c) panouri conţinând mesaje explicative despre orarul de funcţionare al poligonului de tragere, rute ocolitoare sau alte informaţii necesare eliminării riscului de acces neautorizat.

 
Puteţi consulta proiectul aflat pe masa ministerului în secţiunea „Documente”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 120

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 190

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 276

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 270

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 342

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 426

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 244

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 276

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 258

Eurostat Prețul pentru energie în România, printre cele mai mici din UE

26 Apr 2024 223

Maestrul Gogu Neagoe va face parte din juriul Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, de la Sarighiol Deal, Beidaud și Tulcea

26 Apr 2024 282

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 473

Festivalul Hustle 2024 de la Costinești, în siguranță. Ce au declarat specialiștii antidrog (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 338

CNAIR Restricții de circulație cu ocazia sărbătorilor pascale pentru autovehiculele de mare tonaj

26 Apr 2024 285

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 462