Moment inedit pentru România în Congresul SUA! Mesaje de susținere la aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA

Sursa galeriei foto: US EmbassyMai mulți Congresmeni americani au transmis mesaje de susținere pentru România în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în SUA pentru a marca aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, intitulat “România, o ancoră a securității și prosperității la Marea Neagră”.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în România, mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților au fost alături de ambasadorul României, Andrei Muraru, și de o delegație parlamentară, inclusiv președinți ai unor comitete importante din Congresul SUA. O delegație parlamentară a Republicii Moldova, condusă de președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost alături de partenerii români și americani.

În contextul vizitei unei delegații a Parlamentului României în săptămâna dedicată aniversării Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, diplomația interparlamentară dintre cele două state a atins un nou nivel, dovadă fiind mesajele puternice de sprijin transmise de mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților. România este nu doar o ancoră de securitate în zona Mării Negre, ci și un aliat privilegiat al SUA – acesta a fost mesajul comun transmis de către Elissa Slotkin, co-președinta grupului de prietenie cu România din Congres și membră a Comitetului pentru Servicii Armate, Mark Green, președintele Comitetului pentru Securitate Internă, Brad Schneider, membru al Comitetului pentru Politică Externă, Mike Lawler, membru al Comitetului pentru Politică Externă, Jim Costa, membru al Comitetului pentru Agricultură, Dina Titus, membră a Comitetului pentru Transporturi. Au mai fost prezenți, din Congresul SUA, Bob Latta și Tim Walberg, membri al Comitetului pentru Energie.

Prezența trupelor americane în România, continuarea sprijinului pentru Ucraina în format aliat și nu doar, sublinierea rolului crucial al Mării Negre în regiune au fost temele fanion transmise de membrii legislativului american. Senatorii și deputații români au subliniat importanța relației bilaterale cu SUA pentru potențarea rolului nostru în regiune și pentru contracararea narativelor maligne ale Rusiei. Delegația română a reunit senatori și deputați din PSD, PNL, USR, UDMR și a avut întâlniri, în săptămâna dedicată Parteneriatului Strategic, cu reprezentanți ai Administrației – Departamentul Apărării și Departamentul de Stat, Congresului, ai think tank-urilor americane, precum și ai unor companii sau reprezentanți ai mediului de business american. Delegația parlamentară a României a fost reprezentată de senatorii Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă a Senatului, Antal István-Loránt, președintele Comisiei pentru energie, Cristian Țâgârlaș, președintele Comisiei Juridice, Daniel Fenechiu, alături de deputații Ștefan Mușoiu- președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ben-Oni Ardelean, Sorin Moldovan, Cristian Seidler, Alexandru Muraru, Oana Florea, Pavel Popescu, Dan Cristian Popescu, Zoltán Miklós.

Citește și: 

LIVE VIDEOAmbasada SUA organizează evenimentul „Noi, Oamenii - 25 de ani de Parteneriat Strategic” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 770

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, gazdă a unei recepții pentru Harvard Club of Washington DC

20 Feb 2024 740

Înalți oficiali și diplomați americani, în discuții la București despre regiunea Mării Negre

23 Jan 2024 3764

Avioane F-16 ale SUA vor survola într-un exercițiu Bosnia-Herțegovina, ca un avertisment adresat „secesioniștilor” sârbi

08 Jan 2024 876

Reuniune la nivel înalt la Tulcea pentru a consolida exporturile de cereale ucrainene şi securitatea alimentară globală

07 Dec 2023 957

15 ani de cooperare între Poliția de Frontieră Română și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București (FOTO)

15 Sep 2023 961

Eveniment în Portul Constanța LIVE VIDEO-TEXT. Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina (FOTO)

15 Sep 2023 1360

Eveniment în Portul Constanța Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina

14 Sep 2023 1018

Știri Constanța Forțele Navale Române și ale SUA organizează Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”

08 Sep 2023 872

Păsări flamingo roz surprinse în Tuzla și pe Lacul Nuntași din Dobrogea (FOTO)

12 Aug 2023 4887

Ambasada SUA Concurs de videoclipuri pentru liceeni „Demnitate, Libertate și Dreptate pentru toți”

24 Jul 2023 1043

LIVE VIDEO Ambasada SUA organizează evenimentul „Noi, Oamenii - 25 de ani de Parteneriat Strategic” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

12 Jul 2023 1927

Constanța Expoziție fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, în Piața Ovidiu. Este celebrată aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA și România

07 Jul 2023 1180

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 1071

Surse Alertă într-un complex de lux din capitală! Soțul unei funcționare de la ambasada SUA din România, găsit mort

13 May 2023 1413