Monolog de Crăciun emoționant în Las Fierbinți „Există un balaur care ne mănâncă zilele - Sărăcia!” (VIDEO)

Sursă foto - Captură video


Episodul care a fost pe postul ProTv în seara de Crăciun a fost unul memorabil. An de an, serialul are un episod special de sărbători, unde unul dintre actori ține un monolog emoționant. Ne amintit astfel de cele din anii trecuți, care au strâns milioane de vizualizări pe rețelele de socializare. Anul acesta, a fost rândul primarului Vasile să țină un astfel de discurs în fața locuitorilor din Fierbinți.

Mesajul emoționant oglindește situația actuală din România, care trece printr-o încercare dură cu un balaur numit sărăcie. Primarul Vasile își cere iertare locuitorilor pentru că s-a pierdut pe drum și vorbește și de gargara politică. Discursul integral poate fi citit mai jos sau ascultat în clipul video. 



„Voi credeți că e ușor să fii primar? Va spun eu: nu e! Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie! Celor care m-au votat. Și nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că și în politică, socoteală de acasă nu se potrivește cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi, mai mari în funcție că mine, care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei.

Și azi așa. mâine așa. Vasile care a candidat la început n-a mai existat. Și a ajuns… Vasile de azi: rău, las, mincinos. Da, m-am pierdut pe mine. Nu trebuia să se întâmple asta. Cineva a avenit azi și m-a întrebat dacă în Fierbinți există vreun balaur. I-am zis că nu. Iar am mințit. Există. Și nu în Fierbinți. În toată țară. Un balaur care ne mănâncă zilele: Sărăcia!

Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa și la noi e și mai rău. Și balaurul asta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Așa trebuie să facem.

Dar până la urmă cine știe ce o să se mai întâmple, cine știe cum o să fie. Știți vorba aia: Știu că mă însor la toamna, dar la noapte eu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Și de a lor și de a mea. Zic că fac și nu fac nimic.


România educată. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de kilometri de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Școli noi. Gargară!

Și tot azi, aceeași persoană avea în cap să facă o minune, o minune în ziua de Crăciun. O minune? La noi în țară? O minune în România? Păi, fraților, România e o minune. E o minune că încă mai există pe harta. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe sinele astea vechi și neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giulești.

România merge printr-o minune. Nu merge după un plan, după un manual. Pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă. Totul se face după ureche. Regulile azi sunt așa, mâine sunt altfel. După cum bate vântul și după cât e de mare foamea de bani acolo sus. Și avem și noroc că orice minune ține doar trei zile. La noi merge așa de zeci de ani. Mă, merge așa de zeci de ani, tu-i Raiul mă-sii de politic.

Aș vrea să închei. E Crăciun și dacă nu credeți în minuni, va arăt eu una acum:

Acum vorbesc că om, dar mai ales că om politic. În noaptea sfânta de Crăciun, Îmi cer iertare. Va rog să mă iertați că nu am putut să fac nimic, dar va promit că de la anul o să fac de zece ori pe-atât. E bine să credeți în minuni, dar e mai important să credeți în voi. E cel mai important”, a spus Vasile, primarul din serialul Las Fierbinți.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 2382

Actorul Marius Chivu, „Nicu Rață“ din „Las Fierbinți“, l-a felicitat pe luptătorul constănțean Mădălin Crăciunică, după victoria din Colosseum Tournament (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 Nov 2022 2645

Arestată pentru 30 de zile Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, cere să fie eliberată

09 May 2022 3451

Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, a fost arestată pentru 30 zile

07 May 2022 22762

Mesajul lui Adrian Văncică, Celentano, din Las Fierbinți, la 10 ani de la prima difuzare a serialului

01 Mar 2022 1911

Monolog de Crăciun emoționant în Las Fierbinți. „Suntem săraci. De ce să fim și răi?” (VIDEO)

26 Dec 2021 4006

Actriţa Alina Chivulescu, din Constanța, își serbează ziua de naștere. Când a apărut prima dată pe ecrane

20 Jul 2021 5610

Știați că...? Actorul Adrian Văncică, cunoscut ca Celentano din Las Fierbinți, împlinește astăzi 44 de ani

18 Mar 2021 1405

Las Fierbinți, pe litoral? Celentano și soțul Dalidei își mută firma în Costinești

23 Jul 2020 3618

”Băi panaramelor care sunteți deputați și senatori” Revolta lui Celentano din Las Fierbinți. De ce s-a supărat pe politicieni

25 Feb 2018 9674

Crimă îngrozitoare în Chișinău!Actriță din Las Fierbinți, ucisă de soț. Bărbatul s-a aruncat de la etaj

20 Feb 2018 29679

Alegeri în Las Fierbinţi! Cine îl va înlocui pe Iusein Iuksel, tătarul din Medgidia care a câştigat încrederea fierbinţenilor

03 Mar 2017 18992

Mesajul lui “Celentano” de ziua României care a emoţionat o ţară întreagă! (video)

02 Dec 2016 11321

Mugur Isărescu Vom trece la euro atunci când autostrada va ajunge şi în Las Fierbinţi!

06 Aug 2014 1897

Actriţa constănţeană din „Las Fierbinţi“ schimbă prefixul

21 Jul 2014 13815