O adresă a Arhiepiscopiei Tomisului stârneşte vâlvă. Reacţia lui Vasile Bănescu de la Patriarhia Română

O adresă a Arhiepiscopiei Tomisului către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în care se spune că profesorii de religie au obligaţia de a participa la „Marşul pentru Viaţă”, o acţiune pentru stoparea avorturilor, programată duminică, a provocat numeroase reacţii.
 
Inspectorul de Religie constănţean a postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa adresa prin care recomandă profesorilor să respecte cerinţele Bisericii. 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a spus că Arhiepiscopia Tomisului a trimis adresa menționată către inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Stan, „pe adresa personală de e-mail. Daniela Stan a direcționat-o către profesorii de religie tot de pe adresa personală. Menționăm că Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a transmis nicio adresă cu privire la participarea obligatorie a profesorilor de religie la marșul pentru viață”, se arată într-un răspuns al ISJ Constanța pentru Digi24.ro.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, prof. Cristina Ivan, a confirmat, pentru ZIUA de Constanţa, că Daniela Stan a primit informaţia la care facem referire pe adresa personală de e-mail.

În acest context, am luat legătură cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
 

„Este un document care a emanat exclusiv din zona locală a Arhiepiscopiei Tomisului. Nu are nicun fel de legătură cu punctul de vedere oficial transmis de Patriarhia Română. Conţine câteva inexactităţi. În primul rând, preoţii, profesorii de religie nu pot fi obligaţi să participe la nicio manifestare. În al doilea rând, profesorii de religie sunt subordonaţi Inspectoratului Şcolar, nu sunt angajaţii bisericii. Tot acest context nu justifică convocarea nimănui. Evident, biserica, un susţinător al acestui marş, nu poate decât, cel mult, să-i invite pe membrii ei. Există o mare diferenţă între o invitaţie şi o somaţie.
 
Biserica Ortodoxă Română nu e organizator, ci doar un susţinător spiritual, moral. Sunt aşteptaţi oameni care doresc să le spriine pe mamele tinere ce ar fi tentate să facă un avort”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Vasile Bănescu.


Vom reveni cu informaţii.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului așteaptă mii de credincioși, în noaptea de Înviere (VIDEO)

30 Apr 2024 434

Duminica Floriilor la Constanța Credincioșii înconjoară Catedrala arhiepiscopală în procesiune cu ramuri de salcie și flori (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 602

Arhiepiscopia Tomisului vizavi de refuzul unui preot de a oficia spovedania Cazul a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecție bisericească

22 Apr 2024 566

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 607

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 582

Eveniment cultural-filantropic organizat la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța

20 Apr 2024 516

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 575

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 782

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2854

A fost solicitat acord de mediu de la APM Constanța Arhiepiscopia Tomisului va reabilita Palatul Arhiepiscopal și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel

05 Apr 2024 698

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 738

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 618

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 944

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 1009

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1595