O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!

Compania Naţională de Investiţii a atribuit recent contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri”, care va fi construită în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan.
 
Potrivit anunţului de atribuire numărul 190503,
proiectul avea o valoare de 61.878.193 de lei fără TVA, sumă compusă din:
  • cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului - 150.000 de lei;
  • cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică (studii de teren, studiu aerodinamic de amplasament şi conformare spaţială, documentaţii pentru obţinere avize/acorduri, scenariu de securitate la incendiu, verificări proiect conform Legii 10/1995, DTAC, PT, DE, DTOE, asigurarea de răspundere profesională a proiectantului, asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor, întocmire raport la terminarea execuţiei, cartea tehnică, elaborare certificat energetic anexă la procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, programul de urmărire a comportării lucrării în timp şi proiect „as-built” şi altele, conform prevederilor caietului de sarcini) - 1.829.299 de lei;
  • cheltuieli pentru investiţia de bază - 59.429.346 de lei;
  • organizare de şantier - 469.548 de lei.
 
În final, investiţia a fost atribuită pentru suma de 54.010.890,93 de lei fără TVA. Valorile de mai sus sunt în conformitate cu devizul general al proiectantului, aprobat prin HG nr. 619/2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici ai obiectivului de investiţii.
 
Pentru acest proiect au fost primite cinci oferte, iar contractul a fost atribuit în final societăţii Euromateria, cu sediul social pe strada Wilhelm Filderman din Bucureşti. Euromateria a participat la licitaţie în cadrul unei asocieri: Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat Scarl Delta Con SRL, Reserch Consorzio Stabile SRL, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propusă ocupă la sol cca 9.820 mp, fiind desfăşurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.


Potrivit proiectului, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare - activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.

Proiectul Sălii Polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spaţiilor din jurul acestui obiectiv şi fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilităţii funcţionale a zonei.


Lucrările aferente acestui contract sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii. 

Despre Euromateria SRL

Iniţial, în 2009, Răzvan Mihai Gheorghe şi Rico SRL - administrată de Marcel Cornel Gheorghe - au fondat SC Euro Materia SRL, cu sediul în municipiul Constanţa. Firma avea ca obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 

Potrivit datelor oficiale, Răzvan Mihai Gheorghe avea o cotă de participare la beneficii/pierderi de 40%. Asta în timp ce SC Rico SRL avea o cotă de participare la beneficii/pierderi de 60%. În prezent, conform Registrului Comerţului, Euro Materia SRL este radiată. În luna februarie 2015, Răzvan Mihai Gheorghe (asociat unic) pune bazele SC Euromateria SRL, cu sediul social în Bucureşti, Sector 3. SC Euromateria SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit Registrului Comerţului, în 2017, cu un număr mediu de salariaţi de 17 persoane, cifra de afaceri netă a ajuns la 8.713.565 de lei şi la profitul net de 1.079.606 lei.

Numele lui Răzvan Mihai Gheorghe este legat, potrivit Registrului Comerţului, de mai multe societăţi comerciale, în funcţiune fiind Euromateria SRL şi Wiga Teal SRL. Euromateria SRL a contestat în mai multe rânduri licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului. De asemenea, firma l-a scos din sărite pe primarul Decebal Făgădău, după ce a contestat mai multe lucrări de anvergură din municipiul Constanţa, printre care şi Parcul Arheologic, un proiect de reabilitare pe fonduri europene care a pierdut finanţarea din cauza numeroaselor contestaţii.
 
Citeşte şi:
 
Sala Polivalentă din Constanţa va fi construită de firma care a blocat licitaţiile pentru Cazino şi Parcul Arheologic (galerie foto)
 

Lucrări de demolare pe locul viitoarei Săli Polivalente din zona Badea Cârţan


 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Alexandru Buleu, bronz la „Centura de Aur“. Erson Huseim luptă pentru titlu

14 Jun 2024 608

Halterofilii de la CSM Constanța, medalii la Cupa României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 532

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 512

Investiție estimată la peste 10 milioane de euro Consilierii locali din Constanța se întrunesc pentru a aproba proiectul tehnic al lucrărilor tehnico-edilitare de la Sala Polivalentă (DOCUMENT)

25 Feb 2024 2870

Volei Set câștigat de CSM Constanța cu 38-36 în meciul cu SCM Zalău!

25 Jan 2024 1010

Primarul Vergil Chițac dă asigurări că finalizarea Sălii Polivalente este unul dintre obiectivele principale ale acestui an

10 Jan 2024 1330

În ce stadiu se află lucrările de la Sala Polivalentă din Constanța. Imagini din dronă (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

02 Jan 2024 5468

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac despre stadiul proiectelor aflate în desfășurare în oraș (VIDEO)

12 Dec 2023 1370

UPDATE. CSM Constanța Pe podium! Micile sportive Adelina și Gabriela Petcu, surori, au moștenit pasiunea pentru haltere a tatălui lor (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 1185

Numeroase medalii cucerite de luptătorii de la CSM Constanța la competițiile naționale desfășurate la Tg. Mureș (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1075

CS Năvodari lupte Albert Deacu, de două ori campion național, la competițiile desfășurate la Călărași (GALERIE FOTO)

02 Nov 2023 1179

Baschetbalistele de la CSM Constanța, victorie la Brașov, în Liga Națională (GALERIE FOTO)

30 Oct 2023 942

Tenis de masă CSM Constanța Elena Zaharia a câștigat Top 10 Europa. „Performanță de top, din nou la înălțime!“ (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 1358

HC Omer Constanța joacă pentru titlul național la juniori 4. Marea finală e astăzi!

11 Jun 2023 1986

Constanța va fi propusă să organizeze meciurile din faza grupelor Campionatului European la baschet

23 Mar 2023 1704